Рецепти супів – смачне різноманіття перших страв на кожен день

Рецепт супу зі свіжими грибами Суп із свіжими грибами

Суп зі свіжими грибами – дуже смачна літня страва, в рецепт супу зі свіжими грибами входять овочі та свіжа зелень, роблячи смак цього супу неповторним.

Рецепт супу з брюссельської капусти Суп із брюссельської капусти

Суп із брюссельської капусти – один із рецептів овочевих супів, рецепт супу із брюссельської капусти досить простий, щоб його міг приготувати кожен.

Рецепт супу з цвітної капусти Суп із цвітної капусти

Суп із цвітної капусти – ще один овочевий суп, у рецепт супу з цвітної капусти входить небагато інгредієнтів та його легко приготувати в домашніх умовах.

Рецепт горохового супу з копченою грудинкою Суп гороховий з копченою грудинкою

Гороховий суп з копченою грудинкою – традиційний рецепт шведської кухні, рецепт горохового супу з копченою грудинкою дуже простий та доступний для приготування кожному.

Рецепт збірної м'ясної солянки Збірна м'ясна солянка

Збірна м'ясна солянка – рецепт британської кухні, супу, що містить безліч різних м'ясних інгредієнтів – свинину, яловичину, шинку, м'ясо, нирки, телятину, язик, ковбасу та інше.

Рецепт супу з червоної квасолі Суп із червоної квасолі

Суп із червоної квасолі – традиційна страва грузинської кухні, готується такий суп досить просто, а в результаті виходить дуже смачна грузинська страва.

Рецепт супу пюре з гарбуза з грінками Суп-пюре з гарбуза з грінками

Суп-пюре з гарбуза з грінками – один із численних рецептів супів пюре, які відносяться до американської кухні, у США дуже поширені страви з гарбуза.

Рецепт супу пюре із зеленого горошку Суп пюре із зеленого горошку

Суп пюре із зеленого горошку – традиційний рецепт американської кухні, у Сполучених Штатах готують безліч страв із зеленого горошку.

Рецепт зеленого борщу Зелений борщ

Зелений борщ – традиційна літня страва української кухні, цей суп із щавлю має нескладний рецепт приготування, але має унікальний смак.

Рецепт чихіртми з баранини Чихіртма з баранини

Чихіртма з баранини – рецепт грузинської кухні, приготована за таким рецептом чихіртма з баранини відрізняється унікальним смаком, притаманним стравам Кавказу.

Рецепт азербайджанського супу з пельменями дюшбара Азербайджанський суп із пельменями дюшбара

Дюшбара – традиційна страва азербайджанської кухні, дюшбара готується за простим рецептом і являє собою суп з пельменями.

Рецепт холодного борщу Холодний борщ

Холодний борщ – традиційна літня страва української кухні, холодний борщ дуже добре підходить для спекотної погоди, крім того, він не містить м'яса.

Рецепт розсольника Розсольник

Розсольник за класичним рецептом готують на основі яловичих бруньок та солоних огірків, якщо розсольник правильно приготувати, вийде дуже смачний суп.

Рецепт грибного борщу з чорносливом Грибний борщ із чорносливом

Грибний борщ із чорносливом – традиційний рецепт української кухні, українська кухня славиться своїми рецептами борщу, цей борщ – вегетаріанський.

Рецепт шурпи Шурпа

Шурпа – суп з яловичини, шурпа є одним із традиційних рецептів узбецької кухні, в рецепт шурпи входить яловичина, картопля, цибуля та інші овочі.

Рецепт супу харчо Харчо

Суп харчо – одна з найвідоміших страв грузинської кухні, приготований за цим рецептом суп харчо буде чудовою стравою, яка відображатиме традиції грузинської кухні.

Рецепт українського борщу Український борщ

Рецепт українського борщу не складний у приготуванні, але має свої особливості, які надають борщу неповторного колориту української кухні.

Рецепти супів посідають особливе місце в кухнях світу та традиційно подаються на початку обіду. Це одні з найуніверсальніших і найрізноманітніших страв, які можуть бути легкими й дієтичними або ж насиченими й поживними. Залежно від інгредієнтів і способу приготування, суп може бути як простою щоденною стравою, так і основою повноцінного обіду.

Різновиди супів та їхні особливості

Супи бувають прозорі й кремові, пісні або м’ясні, овочеві, грибні, рибні, бобові, круп’яні тощо. У деяких культурах суп – це легка страва з мінімумом інгредієнтів, а в інших – густа й ситна, що майже наближається до рагу.

Класичні приклади: борщ, розсольник, харчо, сочевичний суп, крем-суп з гарбуза чи грибів, курячий бульйон, том-ям, мінестроне, гаспачо. Кожна національна кухня має свій підхід – від пряних східних до стриманих європейських варіантів.

Як готують супи

Основою супу є вода, бульйон або овочевий відвар. Залежно від рецепта, у суп додають м’ясо, птицю, рибу, овочі, крупи, бобові, гриби, зелень і спеції. Важливо дотримуватись правильної послідовності додавання продуктів, аби зберегти їхню текстуру та смак.

Крем-супи готують з подальшим подрібненням у блендері, часто з додаванням вершків або сиру. У вегетаріанських супах акцент роблять на насичений овочевий смак та яскраві спеції. Дієтичні супи готують без жиру, солі та обсмаження.

Супи на будь-який смак і випадок

Суп може бути легкою закускою, зігріваючою стравою в холодну пору, поживною вечерею або ситним обідом. У прохолодну погоду особливо популярні густі, наваристі супи та юшки, а влітку – легкі овочеві супи та холодні варіанти, як гаспачо чи окрошка.

Супи легко адаптуються під різні вподобання – можна змінювати основу, склад, спеції й навіть форму подачі. Багато рецептів легко масштабуються, їх зручно готувати наперед і заморожувати для подальшого використання.