Італійська кухня рецепти та страви

Рецепт фаршированого солодкого перцю Фарширований солодкий перець

Фарширований солодкий перець – одна з традиційних страв італійської кухні, в Італії, фарширують найрізноманітніші овочі, у тому числі солодкий перець.

Рецепт печива з сиром Печиво із сиром

Печиво з сиром – традиційний рецепт італійської кухні, в Італії завжди дуже популярна різна випічка з добавкою сиру та інших інгредієнтів.

Рецепт шпинату з грінками Шпинат із грінками

Шпинат з грінками – одна із страв італійської кухні, в Італії при приготуванні страв широко використовується різна випічка, у тому числі хліб.

Рецепт італійського рагу з потрухів Італійське рагу з потрухів

Рагу з потрухів – традиційний рецепт італійської кухні, в Італії рагу готують не тільки на основі м'яса, але і з потрухів, виходить дуже смачне рагу.

Італійська кухня

Італійська кухня – мабуть, найвідоміша та найпопулярніша національна кухня у всьому світі. Кулінарні традиції італійської кухні свого часу навіть призвели до появи високої французької кухні, яка багато в чому сформувалася під впливом італійської кухні. Італійська кухня включає безліч традиційних страв, різноманітність яких обумовлена як кулінарними традиціями самої кухні, так і широким асортиментом доступних продуктів. Географічне положення Італії дозволяє дуже урізноманітнити приготування страв – до їх складу входять найрізноманітніші овочі та фрукти, свинина, яловичина, баранина та м'ясо птиці, риба та безліч різноманітних морепродуктів – як-не-як, Італія з трьох боків омивається морем. Все це у поєднанні з давніми традиціями італійських кулінарів дозволило італійській кухні стати тим, чим вона є на сьогоднішній день – однією з найпопулярніших кухонь у всьому світі.

Популярні страви італійської кухні

Багато страв італійської кухні набули широкого поширення далеко за її межами. Хорошим прикладом такої страви є італійська піца, яка у Сполучених Штатах Америки стала навіть популярнішою, ніж у самій Італії, і стала одним із традиційних рецептів американської кухні. Не менш популярна у всьому світі італійська паста – її готують та вживають практично у всіх країнах світу. Існує безліч видів пасти – від спагетті до листів із тіста, які використовуються для приготування ще одного дуже популярного італійського рецепту – лазаньї.

Особливості італійської кухні

Однією з особливостей італійської кухні є її регіональність – у кожному регіоні країни є свої кулінарні традиції та свої традиційні рецепти страв. Залежно від регіону та доступності продуктів, рецепти італійських страв можуть суттєво змінюватися. Ще одна особливість італійської кухні – італійці спокійно ставляться до неточності рецептури тієї чи іншої страви та дозування її інгредієнтів. Невеликі відхилення від вихідного рецепту роблять його навіть оригінальнішим, тому італійські страви набули широкого поширення далеко за межами Італії – їх досить легко приготувати з доступних продуктів у домашніх умовах, навіть не маючи професійних кулінарних навичок. Такий підхід до приготування страв властивий також і українській кухні, яка не менш різноманітна за італійську.

Традиційні рецепти італійської кухні

Італійська кухня включає величезну кількість традиційних рецептів - багато з них широко відомі і популярні у всьому світі, а деякі можна спробувати тільки в Італії. Найбільш відомі рецепти італійської кухні – це спагетті та піца, лазіння та полента, тортелінні та оссобуко, тірамісу та карбонару, сабайон та каччуко, паніні та капрезі, панна-котта та парміджана. Не менш відомі такі традиційні італійські страви, як карпаччо та канноліні, мінестроне та різотто, джелато та равіолі, фокачча та поркетта, брускетта та каннолі. І, звичайно ж, італійська кухня не може обійтися без унікальних продуктів, що виготовляються на території Італії – в'ялена свинина прошутто, сир пармезан та багато іншого.