Перейти до основного вмісту

Німецька кухня рецепти та страви

Рецепт салату з тріски з помідорами Салат із тріски з помідорами

Салат із тріски з помідорами – традиційний рецепт німецької кухні, салат дуже смачний, ситний та нескладний у приготуванні з простих інгредієнтів.

Рецепт квашеної капусти Квашена капуста

Квашена капуста – традиційний рецепт німецької кухні, таку заготівлю на зиму можна легко приготувати за цим рецептом, використовуючи лише капусту, сіль та воду.

Рецепт картопляного салату Салат картопляний

Картопляний салат – простий рецепт теплого салату з картоплі та зеленої цибулі, такий рецепт салату готується дуже просто, при цьому є дуже смачною стравою.

Рецепт шніцелю зі свинини Шніцель зі свинини

Рецепт шніцелю зі свинини простий у приготуванні, але в результаті ви отримаєте дуже смачну страву зі свинини.

Рецепт маринованої капусти Капуста маринована

Маринована капуста є одним із способів заготовити на зиму цей смачний овоч, маринована капуста за цим рецептом готується швидко та просто.

Німецька кухня

Поява та розвиток німецької кухні безпосередньо пов'язана з історією Німеччини як держави. Не роблячи на історії Німеччини великий акцент, можна виділити кілька цікавих особливостей, які вплинули як на Німеччину, так і на німецьку кухню.

Німеччина в середні віки була розділена на різні князівства, що не могло не позначитися на кулінарному розвитку німців. Звідси й витікає головна особливість німецької кухні – відсутність як такої єдності, кожен регіон індивідуальний прояв кулінарного мистецтва. Великою кількістю оригінальних рецептів страв у німецькій кухні відрізняються південні райони Баварії та Швабії, кулінарні особливості яких знаходять свої відлуння в Австрії та Швейцарії.

Німеччина розташовується на північ від більшості європейських країн, тому має в порівнянні з ними більш жорсткий клімат. Звідси цілком логічне кохання німців до досить щільних, калорійних, а головне – до простих рецептів та страв, наприклад – до картоплі, м'яса (свинина, яловичина) та овочів.

Традиційні рецепти німецької кухні

З плином розвитку кулінарії, певні народи та країни, виробляли свої кулінарні «візитні картки»: для Франції, наприклад, це вино та сир, для Японії це нині модна їжа – суші, а для України – борщ та сало. А Німеччина зайняла свою кулінарну нішу завдяки величезній кількості всіляких ковбас, сосисок та сардельок. За різними джерелами, кількість видів ковбас у німецькій кухні сягає трьохсот видів. Але, незважаючи на це, сказати, що ковбаси – основна страва німецької кухні, буде невірною. Кожен окремий регіон Німеччини має свої особливості приготування страв, свої рецепти.

Спочатку головним для німців у кулінарії була ситність страв, а з встановленням кулінарних традицій стало ясно, що німецька кухня відрізняється ще й простотою. Наприклад, можна уявити рецепт однієї з типових страв німецької кухні, яку можна замовити у будь-якому ресторані Німеччини – баварські ковбаски. Рецепт баварських ковбасок простий – до складу входить свинина, яловичина, хліб, молоко, смалець і різні спеції. Простота рецепту баварських ковбасок та звичайні продукти, які використовуються при їх приготуванні, ще раз доводять, наскільки проста німецька кухня. У ресторанах Німеччини баварські ковбаски, як правило, подають із квашеною капустою – ще одним традиційним рецептом німецької кухні.

Особливості німецької кухні

Не варто ототожнювати німецьку кухню виключно з ковбасками. Німці, як народ дуже педантичний, стриманий, подекуди навіть консервативний, тому таке саме ставлення у них простежується і в кулінарних традиціях також. Варто зауважити, що німці не люблять гострі страви, а приправи та прянощі кладуть у досить помірній кількості. Також важливо зауважити, що послідовність німецької трапези не змінюється вже кілька століть. У сніданку обов'язково присутні такі продукти, як варені яйця, ті самі ковбаски, хлібці та бутерброди з варенням. Обід більш насичений і включає вже кілька страв – суп, закуска, основна страва та десерт. Що характерно, що обід обов'язково доповнюється різними бутербродами з рибою, сиром та, звичайно ж, ковбасними виробами. Вечеря зазвичай складається з холодних страв. А загалом за стіл німці сідають щонайменше 5 разів на день.