Перейти до основного вмісту

Квашена капуста

Рецепт квашеної капусти
Рейтинг: 4.6 Голосів: 12

Час приготування: 30 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт квашеної капусти

Квашена капуста – традиційний рецепт німецької кухні, таку заготовку на зиму можна легко приготувати. У рецепт квашеної капусти входить мінімум інгредієнтів – тільки капусту, сіль і трохи житнього борошна. За бажанням в рецепт квашеної капусти можна додати журавлину, брусницю, яблука та моркву.

Інгредієнти рецепту квашеної капусти

Капуста
1
кг
Сіль
25
г
Борошно житнє
Журавлина
Яблука
Морква

Рецепт приготування квашеної капусти

Капуста квашена готується за таким рецептом німецької кухні. Невелику кількість капусти, в кількості 5-10 кг, можна квасити у скляних банках чи глиняних горщиках. Якщо ж капусти більше, то її квасять у міцних дерев'яних діжках. Качани капусти повинні бути здорові, без зеленого листя. Відібрані качани капусти порубати або нашаткувати, змішати із сіллю.

Дно діжки посипати тонким шаром житнього борошна, вистелити цілим капустяним листям, щільно набити діжку шаткованою капустою, а зверху прикрити листям капусти. Для смаку та аромату в капусту можна додати нарізані кружальцями або часточками моркву та яблука. Також в капусту можна додати брусницю та журавлину. Зверху на капусту покласти дерев'яне коло, придавити вантажем та відставити. За кілька днів капуста почне закипати і на поверхні з'явиться піна.

Спочатку кількість піни збільшуватиметься, але поступово вона зійде нанівець. У момент «закипання» капусту необхідно кілька разів проткнути, щоб вийшов весь газ, що зібрався. Якщо на поверхні розсолу утворилася пліснява, її необхідно акуратно прибрати, дерев'яне коло та вантаж промити окропом. Капуста вважається заквашеною, коли піна зникне зовсім.