Малосольні огірки

Рецепт малосольних огірків
Рейтинг: 4.7 Голосів: 15

Час приготування: 30 хв

Вихід рецепту: 12 порцій

Рецепт малосольних огірків

Малосольні огірки – традиційний рецепт української кухні, малосольні огірки готуються дуже швидко та одразу готові для споживання. Рецепт малосольних огірків дуже простий – до нього входять огірки, часник, зелена цибуля та кріп. Малосольні огірки не призначені для тривалого зберігання, їх краще вживати відразу, як тільки вони будуть готові.

Інгредієнти рецепту малосольних огірків

Огірки
2
кг
Часник
3-4
зубків
Кріп
3-4
гілочок
Зелена цибуля
5-6
шт.
Гострий перець
1
шт.
Сіль
4
ст.л.

Рецепт приготування малосольних огірків

Малосольні огірки можна приготувати за таким рецептом української кухні. Огірки добре помити, відрізати в них кінчики з обох боків. Якщо огірки великі, можна розрізати їх на кільця завтовшки 2,5-3 см – так малосольні огірки приготуються швидше.

Гострий перець нарізати кільцями. Часник очистити та дрібно порізати. Дрібно прорізати кріп та зелену цибулю.

У добре помиті скляні банки укласти підготовлені огірки, перекладаючи подрібненим перцем, часником, зеленню та пересипаючи сіллю.

Накрити банки поліетиленовими кришками та поставити на сонячне місце, можна на підвіконня.

Через 1 або 2 доби малосольні огірки будуть готові, можна відразу ж вживати їх у їжу. Малосольні огірки – відмінна закуска та добавка до будь-якої страви.