Мариновані баклажани на зиму
Час приготування: 1 год
Вихід рецепту: 4 порцій
Рецепт маринованих баклажанів на зиму
Мариновані баклажани на зиму – дуже смачний рецепт заготівлі на зиму, баклажани з часником, болгарським та гострим перцем, будуть чудовим доповненням до зимового раціону страв. Рецепт маринованих баклажанів містить мінімум інгредієнтів і досить простий у приготуванні, тому будь-хто може його приготувати в домашніх умовах. Варто відзначити, що мариновані баклажани є чудовою закускою до міцних спиртних напоїв.
Інгредієнти маринованих баклажанів на зиму
Рецепт приготування маринованих баклажанів на зиму
Для того щоб приготувати мариновані баклажани на зиму, спочатку потрібно підготувати інгредієнти цієї страви.
Баклажани вимити і нарізати на кубики розміром 1,5...2 см. У каструлі нагріти воду до кипіння, додати сіль і занурити нарізані баклажани. Важливий момент – варити баклажани потрібно так, щоб вони злегка відварилися, але при цьому залишалися твердими, інакше готові мариновані баклажани втратять пружність і їсти цю страву буде не дуже приємно.
Після того, як баклажани зваряться до напівготовності, воду злити, самі баклажани викласти на друшляк і дати стекти всій рідині. Найкраще баклажани віджати - так він з них вийде зайва волога і вони не будуть гіркими.
Гострий перець вимити, розрізати, видалити насіння та подрібнити ножом. Часник очистити та подрібнити ножом. Болгарський перець розрізати вздовж, також видалити насіння та нарізати на вузькі часточки.
Порізаний болгарський перець тушкувати в розігрітій олії 5-7 хвилин.
У глибокий посуд помістити баклажани, гострий перець, часник і часточки болгарського перцю разом із олією. Додати сіль, оцет і добре перемішати.
Перекласти суміш овочів у стерилізовані банки та укупорити. Банки з маринованими баклажанами перевернути кришками донизу, накрити ковдрою і дати охолонути, а потім прибрати на зберігання, зберігати мариновані баклажани на зиму можна за кімнатної температури.