Перейти до основного вмісту

Капуста маринована

Рецепт маринованої капусти
Рейтинг: 4.8 Голосів: 11

Час приготування: 40 хв

Вихід рецепту: 6 порцій , 1 кг

Рецепт маринованої капусти

Маринована капуста за рецептом німецької кухні є одним із способів заготовити на зиму цей смачний овоч, маринована капуста за цим рецептом готується швидко та просто. Як консервант у цьому рецепті маринованої капусти використовується оцет. Маринована капуста довго зберігається і зберігає свій смак та корисні властивості протягом тривалого часу.

Інгредієнти рецепту маринованої капусти

Капуста білокачанна
1
кг
Оцет 9%
1
ст.л.
Вода
3
склянок
Цукор
1
ст.л.
Сіль
1
ст.л.
Лавровий лист
3
шт.
Перець чорний мелений

Рецепт приготування маринованої капусти

Приготувати мариновану капусту за цим рецептом нескладно. Капусту потрібно дрібно нашаткувати та перетерти з сіллю, віджати і покласти в підготовлені банки.

В окремому посуді змішати оцет, воду, цукор, лавровий лист та перець. Маринад прокип'ятити, а коли охолоне – залити їм капусту. Банки з капустою покрити пергаментним папером, перев'язати та поставити в холод на 5-6 днів. Після закінчення часу маринована капуста буде готова.