Огірки мариновані

Час приготування: 30 хв
Вихід рецепту: 6 порцій, 1 кг
Рецепт маринованих огірків
Мариновані огірки – один з варіантів заготівлі огірків на зиму з оцтом як консервант, за цим рецептом виходять смачні хрусткі мариновані огірки. Існують і інші способи заготівлі огірків на зиму, наприклад - солоні огірки, а якщо огірки планується не зберігати, а відразу вживати, краще приготувати малосольні огірки, які дуже швидко готуються. А цей рецепт маринованих огірків добре підходить для заготівлі огірків на зиму та їх тривалого зберігання. Використання оцту в цьому рецепті дозволяє зменшити кількість солі, що використовується при консервації огірків.
Інгредієнти рецепта
Рецепт приготування
Щоб заготовити мариновані огірки на зиму за цим рецептом, потрібно спочатку підготувати самі огірки. Міцні, дрібні огірки помити, обдати окропом.
Огірки укласти рядами в банки, кожен ряд огірків потрібно перекладати естрагоном. Після цього в кожну банку потрібно покласти дрібно нарізаний часник, стручок або шматочок стручка червоного гострого перцю.
Потім залити огірки прокип'яченим та охолодженим розчином оцту у воді, закрити банки папером і зав'язати. Як тільки огірки вберуть рідину, додати воду з оцтом і поставити огірки мариновані на зберігання в прохолодне місце.