Перейти до основного вмісту

Огірки мариновані

Рейтинг: 4.5 Голосів: 2

Час приготування: 30 хв

Вихід рецепту: 6 порцій, 1 кг

Рецепт маринованих огірків

Мариновані огірки – один з варіантів заготівлі огірків на зиму з оцтом як консервант, за цим рецептом виходять смачні хрусткі мариновані огірки. Існують і інші способи заготівлі огірків на зиму, наприклад - солоні огірки, а якщо огірки планується не зберігати, а відразу вживати, краще приготувати малосольні огірки, які дуже швидко готуються. А цей рецепт маринованих огірків добре підходить для заготівлі огірків на зиму та їх тривалого зберігання. Використання оцту в цьому рецепті дозволяє зменшити кількість солі, що використовується при консервації огірків.

Інгредієнти рецепта

Огірки
1
кг
Вода
1
л
Оцет 9%
50
мл
Сіль
1
ст.л.
Естрагон
1
пучок
Часник
4
зубків
Перець гострий
1
шт.

Рецепт приготування

Щоб заготовити мариновані огірки на зиму за цим рецептом, потрібно спочатку підготувати самі огірки. Міцні, дрібні огірки помити, обдати окропом.

Огірки укласти рядами в банки, кожен ряд огірків потрібно перекладати естрагоном. Після цього в кожну банку потрібно покласти дрібно нарізаний часник, стручок або шматочок стручка червоного гострого перцю.

Потім залити огірки прокип'яченим та охолодженим розчином оцту у воді, закрити банки папером і зав'язати. Як тільки огірки вберуть рідину, додати воду з оцтом і поставити огірки мариновані на зберігання в прохолодне місце.