Солоні огірки у бочці
Час приготування: 1 год
Вихід рецепту: 50 порцій
Рецепт солоних огірків у бочці
Рецепт солоних огірків у бочці не дуже складний у приготуванні, але самі огірки виходять дуже смачними. Солоні огірки або квашені огірки є одним із найсмачніших і найпоширеніших рецептів страв із заготовок на зиму. На відміну від маринованих огірків солоні огірки не містять оцту, а зберігаються завдяки натуральній молочній кислоті, що утворилася в процесі ферментації огірків. Солоні огірки є відмінним видом консервації та залишаються пружними та хрусткими всю зиму. Солоні огірки відмінно підходять до різних м'ясних страв, смаженої картоплі, картопляного пюре та багатьох інших страв. Крім того, солоні огірки – чудова закуска до різних міцних алкогольних напоїв.
Інгредієнти рецепту солоних огірків у бочці
Рецепт приготування солоних огірків у бочці
Солоні огірки або квашені огірки в бочці готуються за наступним рецептом. Для засолювання необхідно брати тонкошкірі, дрібні свіжі огірки.
Дно дерев'яної бочки вистелити промитим листям дуба, чорної смородини чи вишні, покласти хрін, кріп, естрагон та часник.
Після цього викласти щільним шаром промиті в холодній воді огірки. Огірки рекомендується укладати у вертикальному положенні. Між рядами покласти листя та приправи, щільно закрити бочку.
Через отвір, зроблений у кришці, влити розсіл і закупорити дерев'яною пробкою. Так само огірки можна засолити і в діжці.
Щоб огірки не випливали після заливки розсолу, їх необхідно щільно прикрити дерев'яним колом, зверху покласти вантаж. Вантаж при цьому не повинен тиснути на огірки. Розсіл повинен покрити огірки не менш як на 3-4 см.
Діжку з солоними огірками покрити чистою тканиною і поставить для зберігання в прохолодне місце.