Баклажани з кетчупом на зиму

Рецепт баклажанов з кетчупом на зиму
Рейтинг: 4.7 Голосів: 12

Час приготування: 45 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт баклажанів із кетчупом на зиму

Баклажани з кетчупом на зиму – простий та оригінальний рецепт заготівлі на зиму. Рецепт баклажанів із кетчупом на зиму включає мінімум інгредієнтів і простий у приготуванні, тому кожен може приготувати баклажани з кетчупом у домашніх умовах, причому приготування цього рецепту не забере багато часу.

Інгредієнти рецепту баклажанів із кетчупом на зиму

Баклажани
1
кг
Кетчуп чилі
100
мл
Часник
3
зубків
Вода
350
мл
Оцет 9%
150
мл
Цукор
150
г
Рослинна олія
1
ст.л.

Рецепт приготування баклажанів з кетчупом на зиму

Щоб приготувати баклажани з кетчупом на зиму, спочатку потрібно підготувати баклажани. Баклажани вимити, відрізати плодоніжку та нарізати на великі кружечки або брусочки.

Потім потрібно підготувати маринад для баклажанів – змішати оцет, воду, сіль, цукор, ретельно перемішати та довести до кипіння на середньому вогні. Нагрівати маринад потрібно в такій каструлі, щоб потім у ній помістилися баклажани.

У маринад, що закипів, викласти нарізані баклажани, добре все перемішати і кип'ятити баклажани в маринаді протягом 5 хвилин.

Поки баклажани варяться, очистити часник і подрібнити його будь-яким зручним способом.

З баклажанів злити маринад і помістити їх у чисту каструлю, додати подрібнений часник, рослинну олію, залити кетчупом і добре перемішавши, тушкувати на середньому вогні пару хвилин.

У стерилізовані банки помістити баклажани з кетчупом та закрити їх кришками. Все, баклажани з кетчупом на зиму готові, можна поставити їх зберігатися.