Баклажани з кетчупом на зиму
Час приготування: 45 хв
Вихід рецепту: 4 порцій
Рецепт баклажанів із кетчупом на зиму
Баклажани з кетчупом на зиму – простий та оригінальний рецепт заготівлі на зиму. Рецепт баклажанів із кетчупом на зиму включає мінімум інгредієнтів і простий у приготуванні, тому кожен може приготувати баклажани з кетчупом у домашніх умовах, причому приготування цього рецепту не забере багато часу.
Інгредієнти рецепту баклажанів із кетчупом на зиму
Рецепт приготування баклажанів з кетчупом на зиму
Щоб приготувати баклажани з кетчупом на зиму, спочатку потрібно підготувати баклажани. Баклажани вимити, відрізати плодоніжку та нарізати на великі кружечки або брусочки.
Потім потрібно підготувати маринад для баклажанів – змішати оцет, воду, сіль, цукор, ретельно перемішати та довести до кипіння на середньому вогні. Нагрівати маринад потрібно в такій каструлі, щоб потім у ній помістилися баклажани.
У маринад, що закипів, викласти нарізані баклажани, добре все перемішати і кип'ятити баклажани в маринаді протягом 5 хвилин.
Поки баклажани варяться, очистити часник і подрібнити його будь-яким зручним способом.
З баклажанів злити маринад і помістити їх у чисту каструлю, додати подрібнений часник, рослинну олію, залити кетчупом і добре перемішавши, тушкувати на середньому вогні пару хвилин.
У стерилізовані банки помістити баклажани з кетчупом та закрити їх кришками. Все, баклажани з кетчупом на зиму готові, можна поставити їх зберігатися.