Варення з айви по-узбецьки
Час приготування: 2 год
Вихід рецепту: 8 порцій
Рецепт варення з айви по-узбецьки
Варення з айви – традиційний рецепт узбецької кухні, така заготівля на зиму довго зберігає натуральний смак та аромат айви. Рецепт варення з айви по-узбецьки дуже простий – в нього ходять всього три інгредієнти – айва, цукор та вода.
Інгредієнти рецепту варення з айви по-узбецьки
Рецепт приготування варення з айви по-узбецьки
Варення з айви по-узбецьки можна приготувати за наступним рецептом узбецької кухні. Айву помити, очистити від шкірки, розрізати, видалити серцевину, нарізати на скибочки або часточки та залити холодною водою. Води потрібно налити так, щоб вона лише покривала айву, а потім зварити до м'якості.
Коли айва звариться, її необхідно вийняти шумівкою, а відвар процідити.
У цукор влити 1,5 склянки відвару та зварити сироп.
У киплячий сироп покласти айву, дати скипіти двічі та продовжувати варити на слабкому вогні, поки айва не стане прозорою.
Більш смачним та ароматним варення вийде, якщо зрізану шкіру з айви розім'яти і відварити у воді. Після отриманому відварі зварити часточки айви.