Перейти до основного вмісту

Солоні помідори в бочці

Рецепт солоних помідорів у бочці
Рейтинг: 4.6 Голосів: 15

Час приготування: 45 хв

Вихід рецепту: 60 порцій

Рецепт солоних помідорів у бочці

Солоні помідори в бочці – рецепт заготівлі помідорів на зиму, поряд із рецептом маринованих помідорів. Рецепт солоних помідорів у бочці нескладний у приготуванні, а солоні помідори виходять дуже смачними. Стиглі червоні помідори можна солити, не додаючи жодних інших інгредієнтів, окрім солі, а якщо солять зелені помідори, то краще додати до них різні пряні трави – кріп, чабер, естрагон, а також листя чорної смородини та вишні. Солоні помідори є чудовою закускою до горілки та інших міцних спиртних напоїв, і добре доповнюють смак таких страв, як смажена та відварена картопля, картопляне пюре, свиняче-яловичі котлети та інші м'ясні страви.

Інгредієнти рецепту солоних помідорів у бочці

Помідори
10
кг
Вода
12
л
Сіль
700-800
г
Кріп
Естрагон
Чабер
Листя вишні
Листя чорної смородини

Рецепт приготування солоних помідорів у бочці

Солоні помідори в бочці можна приготувати за таким рецептом. Солити можна як стиглі, так і зелені помідори, але обов'язково однакової зрілості. Перед тим, як засолювати помідори, бочку необхідно вимити та випарувати.

Помідори помити і рядами покласти в бочку. Якщо засолюються зелені помідори, їх необхідно перекласти кропом, естрагоном, чабером, вишневим і чорносмородиновим листям.

Іноді, при укладанні, необхідно струшувати бочку, щоб помідори лягли щільніше. Бочка має бути до верху заповнена помідорами. Після того, як помідори повністю заповнять бочку, їх потрібно залити розсолом.

Для приготування сіль розсолу необхідно розчинити в охолодженій кип'яченій воді. Бочку накрити дерев'яним колом, зверху укласти легкий вантаж та зберігати у прохолодному місці. Солоні помідори в бочці, приготовлені в такий спосіб, можуть бути готові вже через 40-50 днів.