Фарширований солодкий перець

Рецепт фаршированого солодкого перцю
Рейтинг: 4.5 Голосів: 17

Час приготування: 1 год 15 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт фаршированого солодкого перцю

Фарширований солодкий перець – одна з традиційних страв італійської кухні, в Італії, як і в багатьох інших країнах, фарширують найрізноманітніші овочі, у тому числі солодкий перець. Рецепт фаршированого солодкого перцю досить простий, щоб його міг приготувати кожен у домашніх умовах. У рецепті фаршированого перцю використана свинина, але її можна замінити на яловичину, баранину чи будь-який інший вид м'яса.

Інгредієнти рецепту фаршированого солодкого перцю

Солодкий перець
1
кг
Свинина
500
г
Рис
100
г
Хліб білий
120
г
Молоко
0,5
склянка
Томатна паста
2-3
ст.л.
Масло вершкове
2-3
ст.л.
Сметана
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування фаршированого солодкого перцю

Фарширований солодкий перець можна приготувати за таким рецептом італійської кухні. Перець обмити, обрізати верхівки разом із стеблом, видалити насіння та покласти на 2-3 хвилини в киплячу підсолену воду.

Рис відварити до напівготовності.

Зі свинини приготувати фарш, додати розмочений у молоці хліб та знову пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити та змішати з відвареним рисом.

Перець наповнити фаршем, укласти в один-два ряди в каструлю, залити бульйоном, додати вершкове масло та томатну пасту, накрити кришкою та поставити в духовку, попередньо розігріту до 180°С (355°F) на 30-40 хвилин. При подачі фарширований солодкий перець полити сметаною.

Якщо фарширований солодкий перець подавати в холодному вигляді, він має бути приготовлений на рослинній олії.