Перейти до основного вмісту

Плов з гарбузом та фруктами

Рецепт плову з гарбузом та фруктами
Рейтинг: 4.1 Голосів: 11

Час приготування: 1 год 30 хв

Вихід рецепту: 8 порцій

Рецепт плову з гарбузом та фруктами

Плов з гарбузом та фруктами – один із традиційних рецептів плову узбецької кухні, в даному випадку узбецький плов вегетаріанський – у рецепт плову з гарбузом та фруктами м'ясо не входить, але при цьому плов виходить дуже смачним.

Інгредієнти рецепту плову з гарбузом та фруктами

Рис
1,5
склянка
Гарбуз
500
г
Яблука
200
г
Айва
100
г
Родзинки
100
г
Масло вершкове
0,5
склянка

Рецепт приготування плову з гарбузом та фруктами

Плов з гарбузом та фруктами можна приготувати за наступним рецептом узбецької кухні. З яблук та айви зрізати шкіру, видалити насіння, розрізати на дрібні кубики і змішати з родзинками.

У каструлі розтопити частину вершкового масла, дно покрити скибочками гарбуза, всипати 1/3 промитого рису, зверху шар фруктів та засипати рештою рису.

Додати вершкове масло, що залишилося, покрити поверхню підсоленою водою, накрити кришкою і варити плов з гарбузом і фруктами на повільному вогні протягом 1 години.