Перейти до основного вмісту

Азербайджанський плов із родзинками

Рецепт азербайджанського плову з родзинками
Рейтинг: 4.4 Голосів: 13

Час приготування: 45 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт азербайджанського плову з родзинками

Азербайджанський плов із родзинками – один із рецептів солодкого плову. Цей плов готується за традиційним рецептом азербайджанської кухні, в рецепт такого плову м'ясо не входить, проте плов з родзинками виходить дуже смачним.

Інгредієнти рецепту азербайджанського плову з родзинками

Рис
2
склянок
Родзинки
100
г
Масло топлене
0,5
склянка
Масло вершкове
2
ст.л.

Рецепт приготування азербайджанського плову з родзинками

Плов із ізюмом можна приготувати за таким рецептом азербайджанської кухні. Спочатку потрібно приготувати рис для плову. Перебраний та промитий рис залити на 10-15 хвилин окропом. Після цього перекласти рис в каструлю з киплячою водою та варити до готовності.

Окремо нагріти топлене масло, покласти в нього відварений рис, перемішати з топленим маслом, щільно накрити і смажити на повільному вогні 25-30 хвилин|.

Родзинки перебрати, промити, залити водою. Коли родзинки набухнуть підсмажити його на вершковому маслі.

При подачі азербайджанського плову з родзинками в тарілку покласти шматочок вершкового масла, засипати рисом, а зверху викласти підсмажену ізюм.