Ростбіф
Час приготування: 1 год 45 хв
Вихід рецепту: 8 порцій , 8 шт.
Рецепт ростбіфу
Ростбіф є цілим шматком яловичини, запеченим у духовці, приготованим за цим рецептом ростбіфом має привабливий зовнішній вигляд та відрізняється відмінним смаком. До складу рецепту ростбіфа входить мінімум інгредієнтів, оскільки головним у цій страві є натуральний смак яловичини, запеченої в духовці, а сіль та чорний перець лише підкреслюють смак цієї чудової м'ясної страви.
Інгредієнти рецепту ростбіфу
Рецепт приготування ростбіфу
Для того, щоб приготувати ростбіф за цим рецептом, краще взяти яловичу вирізку – тонкий край або філейну частину. М'ясо обмити, зрізати сухожилля, поперчити, посолити. Потім яловичину потрібно злегка обсмажити на сковороді цілим шматком на розігрітому вершковому маслі.
Після обсмажування поставити м'ясо в духовку, розігріту до 180-200°С (355-390°F) та смажити до готовності. У процесі приготування кожні 10-15 хвилин поливати м'ясо соком, що утворився. Якщо соку буде не достатньо, підлити до ростбіфу невелику кількість бульйону або води. Час приготування залежить від бажаного ступеня просмажування – просмажений, середній або з кров'ю, в середньому це становитиме від 1 до 1,5 години.
Після приготування ростбіф перекладають на підготовлену тарілку та нарізають великими шматками. Як гарнір до ростбіфу можна подати зелений горошок, відварену або смажену картоплю. Ростбіф полити процідженим соком та розтопленим вершковим маслом, окремо до ростбіфу можна подати листя салату та огірки.