Азербайджанський шашлик із яловичини

Рецепт азербайджанського шашлику з яловичини
Рейтинг: 4.6 Голосів: 14

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт азербайджанського шашлику з яловичини

Азербайджанський шашлик з яловичини готується за традиційним рецептом азербайджанської кухні та подається на стіл з великою кількістю овочів та зелені, а також з різними соусами. Рецепт шашлику з яловичини по-азербайджанськи нескладний, його можна приготувати в домашніх умовах. Готувати азербайджанський шашлик найкраще на мангалі, на розпеченому вугіллі, але для цієї мети цілком підійде електро-гриль, духовка або конвекційна піч. У будь-якому випадку азербайджанський шашлик вийде дуже смачним.

Інгредієнти рецепту азербайджанського шашлику з яловичини

Яловичина
1
кг
Помідори
4
шт.
Зелень
1
пучок
Цибуля зелена
1
пучок
Цибуля ріпчаста
2
шт.
Лимон
1
шт.
Олія вершкова
25
г
Винний оцет
100
мл
Сушений барбарис
100
г
Сіль
Перець чорний мелений

Рецепт приготування шашлику з яловичини по-азербайджанськи

Для того щоб приготувати шашлик з яловичини за рецептом азербайджанської кухні, спочатку потрібно підготувати м'ясо для шашлику. Яловичину помити та нарізати шматочками середнього розміру, посолити та поперчити.

Ріпчасту цибулю очистити і дрібно нарізати, додати до нарізаного м'яса, додати туди ж винний оцет, добре все перемішати і поставити м'ясо маринуватися в холодильник на 6-8 годин, можна на ніч.

Мариноване м'ясо для шашлику по-азербайджанськи нанизати на шампури, змастити вершковим маслом і готувати на вугіллі до готовності, безперервно обертаючи шашлик, щоб він не підгорів і приготувався рівномірно.

Помідори, лимон, петрушку, кінзу, кріп та базилік помити, помідори та лимон нарізати часточками, зелень дрібно нарізати, сушений барбарис попередньо замочити у теплій воді.

Готовий азербайджанський шашлик з яловичини викладається на блюдо і посипається зеленню та барбарисом, окремо викладаються часточки лимона та помідора, а також зелена цибуля. Подається шашлик з яловичини азербайджанською в гарячому вигляді з одним з азербайджанських соусів, наприклад, з соусом нашраб.