Азербайджанський шашлик із яловичини
Час приготування: 1 год
Вихід рецепту: 4 порцій
Рецепт азербайджанського шашлику з яловичини
Інгредієнти рецепту азербайджанського шашлику з яловичини
Рецепт приготування шашлику з яловичини по-азербайджанськи
Для того щоб приготувати шашлик з яловичини за рецептом азербайджанської кухні, спочатку потрібно підготувати м'ясо для шашлику. Яловичину помити та нарізати шматочками середнього розміру, посолити та поперчити.
Ріпчасту цибулю очистити і дрібно нарізати, додати до нарізаного м'яса, додати туди ж винний оцет, добре все перемішати і поставити м'ясо маринуватися в холодильник на 6-8 годин, можна на ніч.
Мариноване м'ясо для шашлику по-азербайджанськи нанизати на шампури, змастити вершковим маслом і готувати на вугіллі до готовності, безперервно обертаючи шашлик, щоб він не підгорів і приготувався рівномірно.
Помідори, лимон, петрушку, кінзу, кріп та базилік помити, помідори та лимон нарізати часточками, зелень дрібно нарізати, сушений барбарис попередньо замочити у теплій воді.
Готовий азербайджанський шашлик з яловичини викладається на блюдо і посипається зеленню та барбарисом, окремо викладаються часточки лимона та помідора, а також зелена цибуля. Подається шашлик з яловичини азербайджанською в гарячому вигляді з одним з азербайджанських соусів, наприклад, з соусом нашраб.