Узбецький шашлик із баранини

Рецепт узбецького шашлику з баранини
Рейтинг: 4.6 Голосів: 12

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт узбецького шашлику з баранини

Традиційний узбецький шашлик готується з баранини та має свої особливості приготування, властиві лише узбецькій кухні. Одна з особливостей приготування шашлику по-узбецьки – такий шашлик обов'язково готується з курдючним жиром, який робить узбецький шашлик дуже соковитим. Крім того, в рецепт узбецького шашлику входить аніс, що надає шашлику унікального аромату. Для того, щоб узбецький шашлик з баранини був соковитішим, м'ясо перед запіканням посипають борошном, яке зменшує втрати соку в процесі приготування шашлику. Узбецький шашлик солять безпосередньо перед подачею – зроблено це також для того, щоб м'ясо було соковитіше. Незважаючи на всі ці особливості, рецепт шашлику з баранини досить простий і легко можна приготувати в домашніх умовах, використовуючи мангал, духовку або конвекційну піч.

Інгредієнти рецепту узбецького шашлику з баранини

Баранина
1
кг
Курдючний жир
300
г
Борошно пшеничне
4
ст.л.
Цибуля ріпчаста
5
шт.
Оцет
6-8
ст.л.
Кінза
1
пучок
Сіль
Аніс
Перець гострий мелений

Рецепт приготування узбецького шашлику з баранини

Для того щоб приготувати шашлик з баранини за традиційним рецептом узбецької кухні, м'ясо для шашлику помити і нарізати на шматочки.

Цибулю очистити і дрібно нарізати. Додати до нарізаної цибулі оцет і спеції, влити маринад до нарізаного м'яса і добре перемішати. Поставити м'ясо у маринаді в холодильник на 4 години.

Курдючний жир для шашлику по-узбецьки нарізати на невеликі шматочки. Мариноване м'ясо і курдючний жир по черзі нанизати на шампури, посипати борошном шашлик і готувати на розпеченому вугіллі, час від часу обертаючи його, щоб м'ясо рівномірно запікалося.

Готовий узбецький шашлик із баранини посолити та подавати на стіл, посипавши дрібно нарізаною кінзою. Крім того, кінзу можна подавати до шашлику узбецьки і вигляді цілого пучка.