Перейти до основного вмісту

Чанахі

Рецепт чанахі
Рейтинг: 4.6 Голосів: 12

Час приготування: 2 год

Вихід рецепту: 8 порцій

Рецепт чанахі

Чанахі – традиційна страва грузинської кухні, чанахі готується з баранини з додаванням різноманітних овочів. У рецепт чанахі, крім баранини, входить безліч різних овочів - баклажани, картопля, квасоля стручкова, цибуля, помідори, гострий перець, а також зелень та спеції.

Інгредієнти рецепту чанахі

Бараніна
500
г
Картопля
750
г
Баклажани
300
г
Помідори
200
г
Гострий перець
50
г
Зелена стручкова квасоля
200
г
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Кінза
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування чанахі

Чанахи можна приготувати за рецептом грузинської кухні. Баранину обмити, нарізати невеликими шматками і покласти в глиняний горщик.

Цибулю та картопля очистити, промити, нарізати невеликими часточками, помідори нарізати половинками, квасолю очистити від прожилок і дрібно нарізати.

Підготовлені овочі перекласти в горщик до баранини, додати рубану зелень кінзи, посолити, поперчити, залити 2 склянками води, накрити кришкою і поставити в духовку на 1,5-2 години.

Готове чанахи не перекладають, а подають у тому ж посуді.