Перейти до основного вмісту

Тушкована яловича печінка у сметані

Рецепт тушкованої яловичої печінки у сметані
Рейтинг: 4.3 Голосів: 13

Час приготування: 1 год 15 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт тушкованої яловичої печінки у сметані

Тушкована яловича печінка в сметані готується за досить простим рецептом французької кухні, при цьому готова яловича печінка виходить соковитою та дуже смачною. Страва, приготовлена за цим рецептом, прикрасить будь-яке застілля.

Інгредієнти рецепта тушкованої яловичої печінки у сметані

Печінка яловича
500
г
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Сметана
0,5
склянка
Борошно пшеничне
1
ст.л.
Масло вершкове
2
ст.л.
Зелень
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування тушкованої яловичої печінки у сметані

Печінку в сметані можна приготувати за рецептом французької кухні. Печінку обмити, очистити від плівок та жовчних протоків, нарізати скибочками, посолити, поперчити, обваляти в борошні та обсмажити на олії.

Цибулю очистити, промити, дрібно нарізати та злегка обсмажити. Обсмажену цибулю з'єднати з обсмаженою печінкою, додати сметану, склянку бульйону або воду та сік зі сковороди, де смажилася печінка. Все добре перемішати, накрити кришкою та поставити на повільний вогонь. Тушкувати печінку протягом 25-40 хвилин.

При подачі готову печінку перекласти на підготовлену страву, полити соусом при гасінні, посипати рубаною зеленню. Як гарнір подати смажену картоплю, відварену картоплю або макаронні вироби.