Долма по-ташкентськи

Рецепт долми по-ташкентськи
Рейтинг: 4.3 Голосів: 11

Час приготування: 30 хв

Вихід рецепту: 8 порцій

Рецепт долми по-ташкентськи

Рецепт долми по-ташкентськи трохи складніший, ніж звичайні рецепти долми. Це зумовлено тим, що в цій страві готується не тільки долма з виноградного листя, а й фарширований болгарський перець, а також обсмажене м'ясо та овочі. Поєднання цих продуктів в одній страві дозволяє надати йому не тільки красивого вигляду, але й унікального смаку і аромату, властивого всім стравам узбецької кухні. Таку унікальну страву обов'язково потрібно приготувати в домашніх умовах, щоб насолодитися смаком справжньої кухні.

Інгредієнти долми по-ташкентськи

Яловичина
1,4
кг
Рис
400
г
Цибуля ріпчаста
4
шт.
Картопля
3
шт.
Морква
1
шт.
Болгарський перець
Виноградне листя
Вершкове масло
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування долми по-ташкентськи

Для того, щоб приготувати долму по-ташкентськи за рецептом узбецької кухні, спочатку потрібно помити яловичину і розділити її на дві частини - вагою 1 кг і 400 г. З 1 кг яловичини подрібнити на м'ясорубці, а нарізати 400 г великими шматками.

2 головки цибулі дрібно нарізати і додати в яловичий фарш, суміш посолити, поперчити і добре перемішати до отримання однорідної маси. Частину отриманого фаршу використовуємо для начинки болгарського перцю, а другу частину загортаємо у виноградне листя, яке перед цим необхідно ошпарити окропом і відрізати ніжки.

2 головки ріпчастої цибулі, що залишилися, нарізати і обсмажити в глибокій жаровні на вершковому маслі до золотистого кольору, додати туди нарізане м'ясо, морква і картопля, і смажити на сильному вогні протягом 10 хвилин.

Зменшивши вогонь до мінімуму, викласти в жаровню шар долми з виноградного листя, потім шар фаршированого болгарського перцю, залити водою, щоб вона була на три сантиметри вище перців, знову включити сильний вогонь і готувати, поки вода не вбереться рисом. Потім знову зменшити вогонь і готувати долму до готовності під кришкою закрито протягом приблизно 40 хвилин.

Долма по-ташкентськи подається так – на велику страву викладається долма з виноградного листя та фаршировані перці, а зверху викладається м'ясо, морква та картопля.