Перейти до основного вмісту

Солодкий вірменський плов з ізюмом та сухофруктами

Рецепт солодкого вірменського плову з родзинками та сухофруктами
Рейтинг: 4.6 Голосів: 14

Час приготування: 1 год 45 хв

Вихід рецепту: 8 порцій

Рецепт солодкого вірменського плову з родзинками та сухофруктами

Солодкий вірменський плов з родзинками та сухофруктами – традиційний рецепт вірменської кухні. Солодкий плов у Вірменії готують на Великдень, такий вірменський плов є однією з основних страв на це та інші свята. Рецепт солодкого вірменського плову з родзинками та сухофруктами включає багато інгредієнтів, але це не робить приготування цього плову надто складним – його можна легко приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти рецепта солодкого вірменського плову з родзинками та сухофруктами

Рис довгозерний
500
г
Вода
1,5
л
Родзинки
100
г
Курага
100
г
Чорнослив
100
г
Мигдаль
50
г
Фундук
25
г
Кешью
25
г
Волоські горіхи
25
г
Топлене масло
100
г
Лаваш
1
шт.
Прянощі
2
ч.л.
Сіль
1
ч.л.

Рецепт приготування солодкого вірменського плову з родзинками та сухофруктами

Солодкий вірменський плов з родзинками та сухофруктами можна приготувати за таким рецептом вірменської кухні. Спочатку потрібно підготувати родзинки та сухофрукти – добре вимити та обсушити, великі сухофрукти – чорнослив та курагу – можна нарізати на невеликі шматочки.

У жаровню викласти трохи топленого масла, сухофрукти, родзинки та мигдаль, додати трохи води та поставити тушкувати протягом півгодини на слабкому вогні. Цю суміш сухофруктів та горіхів потрібно періодично помішувати, щоб вона не підгоріла.

Рис для плову промити у проточній воді до її прозорості. У каструлю налити воду та довести до кипіння, посолити, всипати промитий рис та варити протягом десяти хвилин – рис повинен зваритися наполовину. Відкинути рис на друшляк та промити холодною водою – так рис для вірменського плову буде розсипчастим.

Для приготування вірменського плову добре підійде казан або жаровня. Дно жаровні потрібно змастити топленим маслом та викласти на нього лаваш за розміром посуду – так плов не підгорить. Поверх лаваша викласти наполовину відварений рис, розрівняти та полити гарячим топленим маслом.

Жаровню поставити на розсікач на слабкий вогонь та готувати вірменський плов протягом однієї години. Після того, як рис для плову буде готовим, потрібно викласти його гіркою на велику тарілку. Поверх плову викласти тушковані родзинки, мигдаль, курагу, чорнослив та прикрасити плов волоськими горіхами, кешью та фундуком. Солодкий пасхальний вірменський плов із родзинками та сухофруктами готовий – можна подавати його на стіл.