Перейти до основного вмісту

Гурійський плов

Рецепт гурійського плову
Рейтинг: 4.1 Голосів: 13

Час приготування: 1 год 15 хв

Вихід рецепту: 2 порцій

Рецепт гурійського плову

Гурійський плов – традиційний рецепт грузинської кухні, на відміну від більшості рецептів плову, в рецепт гурійського плову м'ясо не входить. Такий плов готується з рису, меду та родзинок, тому є вегетаріанською стравою.

Інгредієнти рецепту гурійського плову

Рис
2
склянок
Родзинки
150
г
Мед
150
г
Масло вершкове
0,5
склянка
Тонкий коржик

Рецепт приготування гурійського плову

Гурійський плов готується за таким рецептом грузинської кухні. Рис промити, всипати в киплячу підсолену воду і варити, поки крупинки зовні не стануть м'якими, а всередині ще зберігатимуть якусь пружність. Відкинути рис на сито, дати стекти воді.

У глибокій каструлі розтопити частину вершкового масла, на дно покласти тонкий коржик, викласти рис, полити рештою масла, накрити кришкою і нагрівати 40-45 хвилин.

В окремій посудині мед змішати з рівною кількістю води, всипати промитий рис і прокип'ятити 10 хвилин.

При подачі гурійський плов викласти в тарілку і полити підготовленою солодкою підливою.