Гурійський плов
Час приготування: 1 год 15 хв
Вихід рецепту: 2 порцій
Рецепт гурійського плову
Гурійський плов – традиційний рецепт грузинської кухні, на відміну від більшості рецептів плову, в рецепт гурійського плову м'ясо не входить. Такий плов готується з рису, меду та родзинок, тому є вегетаріанською стравою.
Інгредієнти рецепту гурійського плову
Рецепт приготування гурійського плову
Гурійський плов готується за таким рецептом грузинської кухні. Рис промити, всипати в киплячу підсолену воду і варити, поки крупинки зовні не стануть м'якими, а всередині ще зберігатимуть якусь пружність. Відкинути рис на сито, дати стекти воді.
У глибокій каструлі розтопити частину вершкового масла, на дно покласти тонкий коржик, викласти рис, полити рештою масла, накрити кришкою і нагрівати 40-45 хвилин.
В окремій посудині мед змішати з рівною кількістю води, всипати промитий рис і прокип'ятити 10 хвилин.
При подачі гурійський плов викласти в тарілку і полити підготовленою солодкою підливою.