Перейти до основного вмісту

Вірменський плов з бараниною та сухофруктами

Рецепт вірменського плову з бараниною та сухофруктами
Рейтинг: 4.6 Голосів: 14

Час приготування: 1 год 30 хв

Вихід рецепту: 8 порцій

Рецепт вірменського плову з бараниною та сухофруктами

Вірменський плов із бараниною та сухофруктами – традиційний рецепт вірменської кухні. Рецепт вірменського плову з бараниною та сухофруктами поєднує смак молодої баранини та солодких сухофруктів, дозволяючи отримати унікальну смакову комбінацію, здавалося б, несумісних інгредієнтів страви. Приготувати вірменський плов з бараниною та сухофруктами нескладно, скориставшись цим рецептом плову та купивши необхідні інгредієнти плову – рис, ягнятину, родзинки, курагу, чорнослив та інші продукти та спеції. Прянощі в цьому рецепті вірменського плову можна використовувати на власний розсуд.

Інгредієнти рецепту вірменського плову з бараниною та сухофруктами

Рис
3
склянок
Баранина (ягнятина)
600
г
Родзинки
0,5
склянка
Курага
0,5
склянка
Чорнослив
0,5
склянка
Морква
3
шт.
Цибуля ріпчаста
3
шт.
Часник
1
головка
Спеції
1
ч.л.
Сіль
Олія рослинна

Рецепт приготування вірменського плову з бараниною та сухофруктами

Приготувати вірменський плов із бараниною та сухофруктами можна за таким рецептом вірменської кухні. Спочатку потрібно підготувати сухофрукти для плову – родзинки, курагу та чорнослив промити в теплій воді, перебрати, а потім залити теплою водою та відставити убік. Рис для плову промити до прозорості в проточній воді, потім залити холодною водою та відставити на деякий час.

М'ясо ягняти потрібно промити, обсушити паперовим рушником, а потім нарізати на невеликі шматочки. У глибоку товстостінну сковороду, жаровню або казан налити приблизно півтора сантиметри рослинної олії і добре розігріти її. У розігріту рослинну олію потрібно викласти шматочки баранини та обсмажити їх на сильному вогні, помішуючи, до легкого підрум'янювання.

Тепер можна підготувати овочі для вірменського плову. Моркву очистити, промити, обсушити та нарізати тонкими брусочками. Цибулю очистити, вимити і тонко нарізати на півкільця. У посуд до баранини, що обсмажується, додати нарізані моркву та ріпчасту цибулю, добре перемішати та готувати протягом приблизно десяти хвилин до розм'якшення моркви і придбання цибулею прозорості. Тепер засмажку для плову можна посолити, додати улюблені спеції та знову добре перемішати.

З рису злити воду та викласти в жаровню поверх засмажки для плову. З сухофруктів злити воду, курагу та чорнослив нарізати на невеликі шматочки та викласти в жаровню поверх рису. Часник для вірменського плову готується особливим чином. Головку часнику потрібно очистити від лушпиння, але при цьому вона повинна залишитися цілою, без відокремлення зубків. Часник вимити та помістити в центр плову, що готується.

Поверх плову влити гарячу воду так, щоб вона покрила плов приблизно на два сантиметри, накрити кришкою жаровню і готувати вірменський плов ще п'ятнадцять хвилин. Після цього вогонь можна відключити і дати плову настоятися ще п'ятнадцять хвилин, не знімаючи кришки з посуду, в якому він готувався.

Готовий вірменський плов із бараниною та сухофруктами розкласти по тарілках і подати до столу гарячим. Як гарнір до вірменського плову добре підійдуть свіжі овочі та різноманітна зелень.