Відварена солонина під соусом з хроном

Рецепт відвареної солонини під соусом з хроном
Рейтинг: 4.2 Голосів: 12

Час приготування: 1 год 15 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт відвареної солонини під соусом з хроном

Відварена солонина під соусом з хроном – традиційна страва шведської кухні, відварена солонина під соусом з хріном є дуже ситною та смачною шведською стравою. Рецепт відвареної солонини під соусом з хроном досить простий – солонина вимочується та відварюється з овочами. Приготувати рецепт соусу з хроном також не складе особливих труднощів.

Інгредієнти рецепту відвареної солонини під соусом з хроном

Солонина
500
г
Картопля
2
шт.
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Морква
1
шт.
Петрушка
1
гілочка
Сметана
200
мл
Корінь хрону
70
г
Цукор
Сіль

Рецепт приготування відвареної солонини під соусом з хроном

Відварена солонина під соусом з хроном може бути приготована за таким рецептом шведської кухні. Перед тим як готувати солонину, її необхідно вимочити протягом 2-3 годин, періодично змінюючи воду.

Після цього перекласти солонину в каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь.

Моркву, картоплю та цибулю очистити та нарізати невеликими скибочками.

Коли вода із солониною закипить, зняти шумівкою піну, додати підготовлену картоплю, цибулю, моркву та варити до повної готовності.

Поки солонина вариться, можна приготувати соус із хроном. Корінь хрону натерти на тертці і змішати зі сметаною, додати трохи цукру та посолити.

Після того, як солонина звариться, її необхідно нарізати невеликими скибочками, укласти на підготовлену страву та залити соусом із хрону.