Вірменська долма з яловичиною

Рецепт вірменської долми з яловичою
Рейтинг: 4.5 Голосів: 8

Час приготування: 1 год 30 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт вірменської долми з яловичою

Вірменська долма з яловичиною – начинка з яловичого фаршу з рисом, загорнута у виноградне листя, готується за рецептом вірменської кухні. Рецепти долми є у різних національних кухнях, і вірменська кухня – не виняток. Долма вірменська є універсальною стравою, яку вживають повсякденно, але долма також є і на святковому столі. Рецепт вірменської долми досить простий, тому будь-хто може самостійно приготувати долму в домашніх умовах.

Інгредієнти вірменської долми з яловичиною

Яловичина
1
кг
Виноградне листя
700-800
г
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Рис
100
г
Олія вершкова
70-100
г
Зелень
Базилік сушений
Сіль
Перець чорний мелений
Перець гострий мелений

Рецепт приготування вірменської долми з яловичиною

Для того щоб приготувати долму з яловичиною за рецептом вірменської кухні, спочатку необхідно приготувати фарш з яловичини. Яловичину помити, нарізати на невеликі шматки та пропустити через м'ясорубку.

Свіжу зелень - кріп, петрушку, кінзу - дрібно нарізати і додати в яловичий фарш. Цибулю також дрібно нарізати і теж додати у фарш. Рис добре промити та змішати з яловичим фаршем, подрібнені перці, сіль та сушений базилік також додати у фарш і добре все перемішати. Для того, щоб фарш для вірменської долми був пластичнішим, необхідно додати в нього трохи води - так м'ясо перестане липнути до рук.

Тепер можна підготувати листя винограду – для цього у них відрізаються хвостики, а листя заливається окропом на кілька хвилин. Для приготування вірменської долми можна також використовувати мариноване виноградне листя. На кожен лист потрібно викласти невелику порцію начинки і згорнути в рулетик, повертаючи краї листа всередину, щоб повністю закрити начинку.

Сформована долма викладається шарами на дно каструлі, між шарами кладуться шматочки вершкового масла. Викладену в каструлю долму потрібно притиснути тарілкою, додати воду так, щоб вона повністю покрила долму і варити на повільному вогні протягом 1,5 годин.

Долма готова до вживання – можна подавати на стіл. У Вірменії долму зазвичай прийнято подавати з соусом з мацони.