Перейти до основного вмісту

Узбецький плов

Рецепт узбецького плову
Рейтинг: 4.1 Голосів: 11

Час приготування: 1 год 30 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт узбецького плову

Узбецький плов – традиційна страва узбецької кухні, узбецький плов широко відомий не тільки в Узбекистані, його готують у багатьох інших країнах світу. Рецепт узбецького плову включає в себе мінімум інгредієнтів – рис, баранину, цибулю та моркву, але при цьому узбецький плов є приголомшливою стравою з унікальним смаком.

Інгредієнти рецепту узбецького плову

Баранина
400
г
Рис
2-3
склянок
Морква
200-300
г
Цибуля ріпчаста
150-200
г
Курдючний жир
200
г
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування узбецького плову

Узбецький плов готується за наступним рецептом. Баранину нарізати невеликими шматками та обсмажити в сильно розігрітому курдючному жирі.

Всипати нарізану соломкою цибулю, моркву, перемішати та обсмажити. Після влити 4 склянки води, посолити, поперчити та довести до кипіння. Рис добре промити, всипати в м'ясо та розрівняти.

Після того, як вода википить, на поверхні рису зробити заглиблення до дна. У поглиблення влити по 1-2 ст. води, накрити кришкою та продовжувати готувати 25-30 хвилин на повільному вогні.

При подачі готовий узбецький плов укласти на тарілку гіркою, зверху викласти шматочки баранини та посипати сирою цибулею, нарізаною соломкою.