Узбецький плов
Час приготування: 1 год 30 хв
Вихід рецепту: 4 порцій
Рецепт узбецького плову
Узбецький плов – традиційна страва узбецької кухні, узбецький плов широко відомий не тільки в Узбекистані, його готують у багатьох інших країнах світу. Рецепт узбецького плову включає в себе мінімум інгредієнтів – рис, баранину, цибулю та моркву, але при цьому узбецький плов є приголомшливою стравою з унікальним смаком.
Інгредієнти рецепту узбецького плову
Рецепт приготування узбецького плову
Узбецький плов готується за наступним рецептом. Баранину нарізати невеликими шматками та обсмажити в сильно розігрітому курдючному жирі.
Всипати нарізану соломкою цибулю, моркву, перемішати та обсмажити. Після влити 4 склянки води, посолити, поперчити та довести до кипіння. Рис добре промити, всипати в м'ясо та розрівняти.
Після того, як вода википить, на поверхні рису зробити заглиблення до дна. У поглиблення влити по 1-2 ст. води, накрити кришкою та продовжувати готувати 25-30 хвилин на повільному вогні.
При подачі готовий узбецький плов укласти на тарілку гіркою, зверху викласти шматочки баранини та посипати сирою цибулею, нарізаною соломкою.