Перейти до основного вмісту

Запечена бараняча нога

Рецепт запеченої баранячої ноги
Рейтинг: 4.6 Голосів: 14

Час приготування: 2 год 15 хв

Вихід рецепту: 8 порцій

Рецепт запеченої баранячої ноги

Запечена бараняча нога – дуже смачна м'ясна страва з баранини за рецептом азербайджанської кухні, бараняча нога запікається в духовці цілком, у цьому випадку бараняче м'ясо виходить дуже соковитим. Якщо немає баранячої ноги, для приготування цієї страви можна взяти бараняче ниркове місце, у будь-якому випадку страва із запеченої яловичини вийде дуже смачною.

Інгредієнти рецепту запеченої баранячої ноги

Баранина
2
кг
Масло вершкове
2-3
ст.л.
Зелень
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування запеченої баранячої ноги

Запечена баранина готується за таким рецептом азербайджанської кухні. Баранина ніжка або ниркове місце добре підходять для обсмажування. М'ясо обмити, зачистити, посолити, поперчити, полити 2-3 ст.л. розтопленого вершкового масла та цілим шматком запекти в духовці при температурі 180-200°С (355-390°F), запікати баранину потрібно протягом 2 годин. У процесі приготування м'ясо необхідно поливати соком, що утворився.

Коли баранина повністю пропечеться, її необхідно нарізати скибочками, укласти на підготовлену страву, гарнувати відвареною картоплею з вершковим маслом, посипати петрушкою та полити процідженим соком. Як гарнір, крім відвареної картоплі, можна подати квасолю в томаті або маслі, смажену картоплю.