Долма з бараниною та рисом
Час приготування: 1 год 15 хв
Вихід рецепту: 4 порцій
Рецепт долми з бараниною та рисом
Долма з бараниною та рисом – традиційний рецепт азербайджанської кухні, долма являє собою начинку, загорнуту у виноградне листя. Рецепт долми з бараниною та рисом досить простий – приготована з баранини, рису та овочів начинка загортається у виноградне листя та потім тушкується на слабкому вогні.
Інгредієнти рецепту долми з бараниною та рисом
Рецепт приготування долми з бараниною та рисом
Долма з бараниною та рисом може бути приготовлена за таким рецептом. Рис відварити, баранину прокрутити в м'ясорубці, перемішати, додати нарізану цибулю, зелень, сіль і перець.
З промитого виноградного листя видалити стебло. У середину кожного листа покласти невелику кількість фаршу та згорнути.
Згорнуте листя винограду щільно укласти в неглибоку каструлю, полити розтопленим вершковим маслом, влити склянку бульйону, накрити кришкою і гасити на слабкому вогні 1 годину.
При подачі окремо до долми подати точений або тертий часник, змішаний із кефіром та сіллю. Також можна подати мелену корицю, змішану з цукровою пудрою.