Долма з бараниною та рисом

Рецепт долми з бараниною та рисом
Рейтинг: 4.3 Голосів: 15

Час приготування: 1 год 15 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт долми з бараниною та рисом

Долма з бараниною та рисом – традиційний рецепт азербайджанської кухні, долма являє собою начинку, загорнуту у виноградне листя. Рецепт долми з бараниною та рисом досить простий – приготована з баранини, рису та овочів начинка загортається у виноградне листя та потім тушкується на слабкому вогні.

Інгредієнти рецепту долми з бараниною та рисом

Баранина
500
г
Рис
0,5
склянка
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Листя виноградні
400
г
Масло вершкове
1
ст.л.
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування долми з бараниною та рисом

Долма з бараниною та рисом може бути приготовлена за таким рецептом. Рис відварити, баранину прокрутити в м'ясорубці, перемішати, додати нарізану цибулю, зелень, сіль і перець.

З промитого виноградного листя видалити стебло. У середину кожного листа покласти невелику кількість фаршу та згорнути.

Згорнуте листя винограду щільно укласти в неглибоку каструлю, полити розтопленим вершковим маслом, влити склянку бульйону, накрити кришкою і гасити на слабкому вогні 1 годину.

При подачі окремо до долми подати точений або тертий часник, змішаний із кефіром та сіллю. Також можна подати мелену корицю, змішану з цукровою пудрою.