Перейти до основного вмісту

Вірменський плов із рибою

Рецепт вірменського плову з рибою
Рейтинг: 4.2 Голосів: 15

Час приготування: 1 год 15 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт вірменського плову з рибою

Вірменський плов з рибою – один із численних рецептів плову, на які така багата вірменська кухня. У рецепт вірменського плову з рибою може входити лосось або інша риба, рис для вірменського плову краще брати довгозернистий – так плов вийде розсипчастішим.

Інгредієнти рецепту вірменського плову з рибою

Рис
300
г
Філе лосося
400
г
Масло топлене
100
г
Цибуля ріпчаста
2
шт.
Помідори
250
г
Зелень

Рецепт приготування вірменського плову з рибою

Вірменський плов з рибою можна приготувати за таким традиційним рецептом вірменської кухні. Філе лосося розрізати на великі шматки, посипати сіллю, перцем та обсмажити на топленому маслі разом з дрібно нарізаною цибулею.

Рис для плову промити до прозорості води, помістити в каструлю та відварити до напівготовності. Рис для вірменського плову краще брати довгозернистий.

Помідори вимити та нарізати часточками.

У жаровню влити частину топленого масла, на дно покласти товстий шар рису. Зверху на рис викласти шматочки смаженої риби, часточки помідорів та посипати зеленню. Зверху все покрити рисом, що залишився, полити топленим маслом, накрити кришкою та варити до повної готовності рису.

При подачі вірменський плов із рибою викласти на порційні тарілки та прикрасити свіжою зеленню. Подається вірменський плов із рибою відразу після приготування, у гарячому вигляді.