Перейти до основного вмісту

Зрази з телятини

Рецепт зраз з телятини
Рейтинг: 4.5 Голосів: 16

Час приготування: 1 год 15 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт зраз з телятини

Зрази з телятини – традиційна страва української кухні, ця м'ясна страва являє собою рулетики з м'яса телятини з начинкою з телячого фаршу та інших інгредієнтів. У рецепт зраз з телятини також входить молоко, білий хліб, цибуля і прянощі.

Інгредієнти рецепту зраз з телятини

Телятина
500
г
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Хліб білий
100
г
Молоко
0,5
склянка
Масло вершкове
2
ст.л.
Смалець
1
ст.л.
Бульйон
1
склянка
Томатна паста
2
ст.л.
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування зраз з телятини

Зрази з телятини можна приготувати за таким рецептом. Половину м'яса телятини нарізати тонкими шматками завбільшки в долоню і відбити. З частини м'яса, що залишилася, приготувати фарш.

Цибулю дрібно нашаткувати і підсмажити на вершковому маслі. Хліб без шкірки розмочити у воді, віджати і змішати з цибулею, посолити, поперчити, перемішати, викласти на сковороду та підсмажити на повільному вогні.

На кожну скибочку м'яса покласти по столовій ложці фаршу, згорнути трубочкою, зв'язати та посолити. На сковороді розігріти смалець та швидко обсмажити зрази з усіх боків до одержання рум'яної скоринки. Обсмажувати зрази з телятини необхідно сильному вогні.

Після цього вогонь зменшити, додати м'ясний бульйон, томатну пасту і гасити зрази до м'якості 40-50 хвилин. Перед подачею нитки зняти та подати зрази з телятини з кетчупом.