Зрази з телятини
Час приготування: 1 год 15 хв
Вихід рецепту: 4 порцій
Рецепт зраз з телятини
Зрази з телятини – традиційна страва української кухні, ця м'ясна страва являє собою рулетики з м'яса телятини з начинкою з телячого фаршу та інших інгредієнтів. У рецепт зраз з телятини також входить молоко, білий хліб, цибуля і прянощі.
Інгредієнти рецепту зраз з телятини
Рецепт приготування зраз з телятини
Зрази з телятини можна приготувати за таким рецептом. Половину м'яса телятини нарізати тонкими шматками завбільшки в долоню і відбити. З частини м'яса, що залишилася, приготувати фарш.
Цибулю дрібно нашаткувати і підсмажити на вершковому маслі. Хліб без шкірки розмочити у воді, віджати і змішати з цибулею, посолити, поперчити, перемішати, викласти на сковороду та підсмажити на повільному вогні.
На кожну скибочку м'яса покласти по столовій ложці фаршу, згорнути трубочкою, зв'язати та посолити. На сковороді розігріти смалець та швидко обсмажити зрази з усіх боків до одержання рум'яної скоринки. Обсмажувати зрази з телятини необхідно сильному вогні.
Після цього вогонь зменшити, додати м'ясний бульйон, томатну пасту і гасити зрази до м'якості 40-50 хвилин. Перед подачею нитки зняти та подати зрази з телятини з кетчупом.