Чахохбілі з курки

Рецепт чахохбілі з курки
Рейтинг: 4.5 Голосів: 14

Час приготування: 15 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт чахохбілі з курки

У Грузії чахохбілі в основному готують із фазану, оскільки сама назва цієї страви по-грузинськи означає фазана. Але в грузинській кухні також існує рецепт чахохбілі з курки, який не менш смачний, ніж оригінальний рецепт чахохбілі із фазану.

Інгредієнти рецепту чахохбілі з курки

Курка
1
шт.
Цибуля ріпчаста
2
шт.
Томатна паста
2
ст.л.
Оцет
1
ст.л.
Червоне вино
2
ст.л.
Вершкове масло
2-3
ст.л.
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування чахохбілі з курки

Чахохбілі з курки можна приготувати за рецептом грузинської кухні. Тушку курки підготувати, промити, розрубати на невеликі шматки та обсмажити на розігрітому вершковому маслі.

Після додати дрібно нарізану цибулю, томатну пасту, оцет, вино, сіль, перець, влити 0,5 склянки бульйону, накрити кришкою і тушкувати 1,5 години на слабкому вогні. За 5 хвилин до закінчення тушкування покласти нарізані помідори.

Після приготування чахохбілі перекласти в підготовлену страву, на шматок курки укласти скибочку лимона і посипати рубаною зеленню.