Тріска з картопляним пюре

Рецепт тріски з картопляним пюре
Рейтинг: 4.1 Голосів: 12

Час приготування: 1 год 30 хв

Вихід рецепту: 6 порцій

Рецепт тріски з картопляним пюре

Тріска з картопляним пюре – традиційна страва шведської кухні, одна з численних шведських рибних страв, дуже смачна та ситна, як і більшість страв шведської кухні. Рецепт тріски з картопляним пюре нескладний у приготуванні.

Інгредієнти рецепту тріски з картопляним пюре

Тріска
750
г
Картопля
700
г
Молоко
0,5
склянка
Морква
1
шт.
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Масло вершкове
3
ст.л.
Петрушка
Лавровий лист
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування тріски з картопляним пюре

Тріска з картопляним пюре готується за таким рецептом шведської кухні. Рибу підготувати, промити, нарізати та зварити з додавання моркви, петрушки, цибулі, лаврового листа, солі та перцю.

Коли тріска зваритись, перекласти її на сковороду та поставити в духовку на 3-5 хвилин.

Картоплю очистити, промити та відварити у підсоленій воді.

Після того як картопля зваритися, воду злити, а картопля накрити кришкою та поставити в духовку для обсушування на 5-7 хвилин.

З картоплі приготувати пюре, додати 2 ст.л. розтопленого вершкового масла, гарячого молока і добре перемішати.

Сковороду або деко змастити вершковим маслом, викласти рибу, зверху викласти рівний шар картопляного пюре, збризкати вершковим маслом та запекти в духовці до золотистого кольору.

Як гарнір до тріски з картопляним пюре можна подати огірки, салат з овочів або корнішони.