Тріска з картопляним пюре
Час приготування: 1 год 30 хв
Вихід рецепту: 6 порцій
Рецепт тріски з картопляним пюре
Тріска з картопляним пюре – традиційна страва шведської кухні, одна з численних шведських рибних страв, дуже смачна та ситна, як і більшість страв шведської кухні. Рецепт тріски з картопляним пюре нескладний у приготуванні.
Інгредієнти рецепту тріски з картопляним пюре
Рецепт приготування тріски з картопляним пюре
Тріска з картопляним пюре готується за таким рецептом шведської кухні. Рибу підготувати, промити, нарізати та зварити з додавання моркви, петрушки, цибулі, лаврового листа, солі та перцю.
Коли тріска зваритись, перекласти її на сковороду та поставити в духовку на 3-5 хвилин.
Картоплю очистити, промити та відварити у підсоленій воді.
Після того як картопля зваритися, воду злити, а картопля накрити кришкою та поставити в духовку для обсушування на 5-7 хвилин.
З картоплі приготувати пюре, додати 2 ст.л. розтопленого вершкового масла, гарячого молока і добре перемішати.
Сковороду або деко змастити вершковим маслом, викласти рибу, зверху викласти рівний шар картопляного пюре, збризкати вершковим маслом та запекти в духовці до золотистого кольору.
Як гарнір до тріски з картопляним пюре можна подати огірки, салат з овочів або корнішони.