Хоровац – вірменський шашлик

Рецепт шашлику по-вірменськи
Рейтинг: 4.7 Голосів: 9

Час приготування: 1 год 30 хв

Вихід рецепту: 6 порцій

Рецепт шашлику по-вірменськи

Хоровац, або вірменський шашлик – традиційна страва вірменської кухні, яку готують як у самій Вірменії, так і за її межами. У рецепт вірменського шашлику зазвичай входить свинина, велика кількість цибулі та інші інгредієнти. Для того, щоб приготувати вірменський шашлик за традиційною технологією, необхідний мангал або тандир, але такий шашлик по-вірменськи цілком можна приготувати в домашніх умовах, приготувавши шашлик у духовці, конвекційній печі або на грилі. Основна особливість рецепту вірменського шашлику хоровац – м'ясо для шашлику маринується у великій кількості цибулі та спецій.

Інгредієнти рецепту вірменського шашлику

Свинячий ошийок
1,5
кг
Цибуля ріпчаста
500
г
Рослинна олія
50
мл
Молота паприка
1
ст.л.
Мелений гострий перець
0,5
ч.л.
Перець чорний мелений
0,5
ч.л.
Сіль
2
ч.л.

Рецепт приготування шашлику по-вірменськи

Щоб приготувати вірменський шашлик хоровац за традиційним рецептом вірменської кухні, спочатку потрібно підготувати м'ясо. Найкраще м'ясо для шашлику - свинячий ошийок, в ньому досить багато жиру, щоб шашлик по-вірменськи вийшов соковитим і смачним. Свинину помити, нарізати на великі шматки та помістити в ємність для маринування.

Половину ріпчастої цибулі очистити, вимити і натерти на тертці, додати в м'якоть цибулі з соком паприку, гострий і чорний перець, сіль, все добре перемішати і залити цим маринадом нарізане м'ясо, також добре перемішуючи, щоб маринад повністю покрив поверхню свинини. Відставити м'ясо для шашлику маринуватись на 1 годину.

Нарізати цибулю, що залишилася, на великі кільця, висипати їх в ємність з м'ясом, додати рафіновану рослинну олію і акуратно все перемішати, щоб не поламати кільця цибулі. Місткість з м'ясом поставити в холодильник і дати м'ясу для вірменського шашлику промаринуватися протягом 4-6 годин.

Можна приступати безпосередньо до приготування шашлику по-вірменськи. М'ясо та кільця цибулі по черзі нанизати на шампури. Вірменський шашлик смажиться на мангалі на розпеченому вугіллі, для повної готовності шашлику необхідно 15-20 хвилин. У процесі смаження шашлик необхідно обертати, щоб він рівномірно обсмажився з усіх боків.

Маринад, що залишився від шашлику, можна розвести водою і поливати цією сумішшю шашлик у процесі приготування, щоб шашлик було соковитішим.

Готовий вірменський шашлик хоровац подається зі свіжою зеленню, болгарським перцем, помідорами та соусом. До шашлику по-вірменськи відмінно підходить вірменський лаваш.