Перейти до основного вмісту

Зрази з яловичини

Рецепт зраз з яловичини
Рейтинг: 4.3 Голосів: 14

Час приготування: 1 год 15 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт зраз з яловичини

Зрази з яловичини – такі котлети можна приготувати за традиційним рецептом української кухні, це дуже смачна м'ясна страва з яловичини. Рецепт зраз з яловичини включає багато інгредієнтів, але при цьому нескладний в приготуванні.

Інгредієнти рецепту зраз з яловичини

Яловичина
500
г
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Хліб білий
100
г
Молоко
0,5
склянка
Масло вершкове
3
ст.л.
Бульйон
1
склянка
Томатна паста
2
ст.л.
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування зраз з яловичини

Зрази з яловичини готуються за цим рецептом української кухні. М'ясо розділити на дві половини, і одній приготувати яловичий фарш, з іншого – обгортку для зраз. М'якуш яловичини нарізати тонкими шматками розміром з долоню і акуратно відбити.

Окремо приготувати фарш – цибулю очистити, промити, дрібно нарізати та підсмажити на вершковому маслі, з хліба зрізати скоринку, розмочити в молоці, потім віджати та змішати з цибулею, додати перець, сіль, перемішати до однорідної маси та злегка обсмажити на вершковому маслі.

На кожну відбиту скибочку м'яса викласти по 1 ст.л. яловичого фаршу, згорнути у вигляді трубочок, перев'язати ниткою та посолити. Підготовлені м'ясні трубочки обсмажити на сильному вогні до рум'яної скоринки. Обсмажувати потрібно з усіх боків та дуже швидко.

Після цього вогонь зменшити, влити 1 склянку м'ясного бульйону, додати томатну пасту та тушкувати 40-50 хвилин. Після приготування нитки з м'яса необхідно зняти зрази з яловичини перекласти на підготовлену страву та полити соком, отриманим при тушкуванні. Окремо можна подати гострий томатний соус.