Перейти до основного вмісту

Шашлик з баранини

Рецепт шашлику з баранини
Рейтинг: 4.8 Голосів: 17

Час приготування: 20 хв

Вихід рецепту: 2 порцій , 2 шт.

Рецепт шашлику з баранини

Шашлик з баранини – унікальна м'ясна страва, шашлик з баранини, приготовлений за цим рецептом, нікого не залишить байдужим. Традиційно шашлик готують на відкритому повітрі на гарячому деревному вугіллі, його також можна готувати на барбекю, але, крім того, шашлик з баранини можна приготувати і в домашніх умовах, використовуючи духовку. У будь-якому випадку шашлик із баранини за цим рецептом вийде дуже смачним. За аналогічним рецептом можна приготувати і шашлик зі свинини.

Інгредієнти рецепту шашлику з баранини

Баранина
500
г
Цибуля ріпчаста
2
шт.
Зелена цибуля
100
г
Помідори
200
г
Лимон
0,5
шт.
Оцет 9%
1
ст.л.
Масло вершкове
1
ст.л.
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування шашлику з баранини

Для того, щоб приготувати шашлик з баранини за цим рецептом, потрібно взяти м'якоть задньої ноги або ниркову частину баранини. М'ясо потрібно обмити та нарізати невеликими шматками, посолити, поперчити, влити оцет, 1 ч.л. лимонного соку та частину дрібно нарізаної цибулі. Все добре перемішати, накрити кришкою та поставити в прохолодне місце на 2-3 години для маринування.

Після маринування нанизати шматки баранини на шампур. У проміжках між м'ясом нанизати нарізану кільцями цибулю. Над гарячим вугіллям без полум'я обсмажувати шашлик із баранини протягом 15-20 хвилин. Шампур періодично необхідно повертати для рівномірного підсмажування м'яса.

Готовий шашлик з баранини зняти з шампура, покласти на блюдо та полити розтопленим вершковим маслом. Як гарнір до шашлику з баранини можна подати помідори, зелену цибулю та шматочки лимона. Також на гарнір до шашлику можна подати варений рис, гранатовий сік або сушений мелений барбарис.