Толма по-грузинськи
Час приготування: 1 год
Вихід рецепту: 6 порцій
Рецепт толми по-грузинськи
Толма, або грузинська долма, є одним із традиційних рецептів грузинської кухні, і хоча долма готується в багатьох національних кухнях світу, грузинська толма трохи відрізняється від цієї страви в інших країнах. Одна з відмінностей – використання в рецепті долми не тільки яловичини чи баранини, а й свинини, крім того, в рецепт грузинської толми входить велика кількість спецій та пряних трав. Проте рецепт грузинської долми досить простий, і будь-хто може приготувати толму в домашніх умовах, не докладаючи великих зусиль.
Інгредієнти рецепту толми по-грузинськи
Рецепт приготування толми по-грузинськи
Щоб приготувати толму по-грузинськи за рецептом грузинської кухні, спочатку потрібно приготувати фарш із яловичої та свинячої грудинки. М'ясо помити, нарізати на шматки і пропустити через м'ясорубку.
Рис добре промити і додат в м'ясний фарш. Цибулю, а також всю зелень - естрагон, кріп, кінзу, базилік – дрібно нарізати і додати в м'ясний фарш. Також додати до начинки подрібнені спеції та все добре перемішати.
Тепер можна підготувати виноградне листя – ошпарити окропом і обрізати хвостики.
У підготовлене виноградне листя помістити невеликі порції начинки і згорнути їх у трубочки, повертаючи краї, щоб фарш не випав.
Скласти підготовлену толму в каструлю, переклавши вершковим маслом, залити водою і готувати на повільному вогні близько години.
На стіл толма по-грузинськи подається із грузинським соусом – наприклад, із соусом на основі мацоні.