Перейти до основного вмісту

Шурпа

Рейтинг: 4.3 Голосів: 4

Час приготування: 1 год 45 хв

Вихід рецепту: 12 порцій, 3 л

Рецепт шурпи

Шурпа – суп з яловичини, шурпа є одним із традиційних рецептів узбецької кухні, в рецепт шурпи входить яловичина, картопля, цибуля та інші овочі. Поєднання яловичини з овочами надає шурпі унікального смаку, властивого багатьом іншим рецептам узбецької кухні. Шурпа за цим рецептом готується досить просто, але при цьому дуже смачною узбецькою стравою.

Інгредієнти рецепта

Яловичина
500
г
Цибуля ріпчаста
2
шт.
Картопля
750
г
Морква
2
шт.
Томатна паста
2
ст.л.
Масло вершкове
2
ст.л.
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування

Щоб приготувати шурпу за цим рецептом, спочатку потрібно зварити яловичий бульйон. З яловичини потрібно зварити бульйон та процідити його.

Цибулю почистити, нарізати дрібною соломкою та обсмажити на жирі, що утворився при варінні бульйону. До цибулі додати нарізане шматочками м'ясо, нарізану кубиками моркву, томатну пасту та смажити 5-6 хвилин.

Після обсмажування м'ясо з овочами перекласти бульйон та довести до кипіння. Картоплю почистити, нарізати часточками і додати в каструлю з бульйоном, м'ясом та овочами. Все перемішати, поперчити, посолити та варити шурпу 15-20 хвилин.