Перейти до основного вмісту

Суп гороховий з копченою грудинкою

Рецепт горохового супу з копченою грудинкою
Рейтинг: 4.4 Голосів: 15

Час приготування: 2 год

Вихід рецепту: 8 порцій

Рецепт горохового супу з копченою грудинкою

Гороховий суп з копченою грудинкою – традиційний рецепт шведської кухні, рецепт горохового супу з копченою грудинкою дуже простий та доступний кожному для приготування в домашніх умовах.

Інгредієнти рецепту горохового супу з копченою грудинкою

Копчена свиняча грудинка
50
г
Горох
250
г
Цибуля ріпчаста
200
г
Масло вершкове
2
ст.л.
Сіль

Рецепт приготування горохового супу з копченою грудинкою

Гороховий суп з копченою грудинкою можна приготувати за таким рецептом шведської кухні. Із копченої грудинки зварити бульйон та процідити.

Горох промити, залити холодною водою та відставити для набухання. Коли горох набухне, перекласти в бульйон та варити 1,5 години.

Цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками та злегка підсмажити на вершковому маслі. За 15-20 хвилин до кінця готування горохового супу додати цибулю та посолити.

Гороховий суп можна варити з копченою грудинкою або шинкою. Окремо до горохового супу з копченою грудинкою подають грінки із білого хліба, нарізані кубиками.