Перейти до основного вмісту

Чихіртма з баранини

Рецепт чихіртми з баранини
Рейтинг: 4.3 Голосів: 13

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 6 порцій

Рецепт чихіртми з баранини

Чихіртма з баранини – традиційний рецепт грузинської кухні, приготована за таким рецептом чихіртма з баранини відрізняється унікальним смаком, притаманним стравам кавказької кухні.

Інгредієнти рецепту чихіртми з баранини

Баранина
500
г
Цибуля ріпчаста
2
шт.
Яйця
2
шт.
Борошно пшеничне
1
ст.л.
Оцет
2
ст.л.
Шафран імеретинський
0,5
ч.л.
Вершкове масло
Лавровий лист
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування чихіртми з баранини

Чихиртма з баранини може бути приготовлена за таким рецептом грузинської кухні. Баранину добре промити під проточною водою та нарізати невеликими шматками. Нарізану баранину залити водою та поставити варити, періодично знімаючи піну. Коли баранина звариться, її необхідно вийняти, а бульйон процідити.

Цибулю почистити, дрібно нарізати та обсмажити на вершковому маслі. Після того, як цибуля обсмажити додати борошно і, не перестаючи помішувати, підсмажити 1-2 хвилини.

У проціджений бульйон перекласти зварену баранину, обсмажену цибулю, шафран, посолити, поперчити і закипіти.

В окремому посуді закип'ятити світлий виноградний оцет і влити в бульйон і дати знову закипіти. Коли суп закипить, зняти його з вогню.

Яєчні жовтки збити з невеликою кількістю бульйону, влити в суп, добре перемішати, підігріти, але не до кипіння, посипати суп рубаною кинзою і чихиртму з баранини можна подавати на стіл.