Перейти до основного вмісту

Азербайджанський суп із пельменями дюшбара

Рецепт азербайджанського супу з пельменями дюшбара
Рейтинг: 4.3 Голосів: 13

Час приготування: 30 хв

Вихід рецепту: 6 порцій

Рецепт азербайджанського супу з пельменями дюшбара

Дюшбара – традиційна страва азербайджанської кухні, дюшбара готується за простим рецептом і являє собою суп з пельменями. Рецепт азербайджанського супу з пельменями дюшбару досить простий, причому пельмені для цієї азербайджанської страви можна приготувати самостійно або купити готові. Головне – не забувати, що Азербайджан – мусульманська країна, і пельмені для дюшбари мають бути з бараниною чи яловичиною, але не зі свининою.

Інгредієнти рецепту азербайджанського супу з пельменями дюшбара

Баранина на кістці
400
г
Яйця
1
шт.
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Борошно пшеничне
1
склянка
Вода
2
л
Вершкове масло
Зелень
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування азербайджанського супу з пельменями дюшбара

Азербайджанський суп із пельменями дюшбара готується за таким рецептом. М'якуш баранини відокремити від кісток, подрібнити в м'ясорубці разом з цибулею, потім фарш посолити, поперчити та добре перемішати.

З баранячих кісток зварити бульйон у 2 літрах води.

Замісити щільне тісто з пшеничного борошна, яйця та невеликої кількості води. Тісто розкотити так, щоб його товщина стала близько 1 мм.

Отриманий пласт тіста розрізати на квадратики, покласти на кожен квадратик трохи яловичого фаршу та запечатати тісто, отримавши пельмені.

У киплячий бульйон всипати пельмені та варити на повільному вогні до випливання пельменів на поверхню.

При подачі дюшбару посипати рубаною зеленню та подавати з невеликим шматочком вершкового масла.