Азербайджанський суп із пельменями дюшбара

Час приготування: 30 хв
Вихід рецепту: 6 порцій
Рецепт азербайджанського супу з пельменями дюшбара
Дюшбара – традиційна страва азербайджанської кухні, дюшбара готується за простим рецептом і являє собою суп з пельменями. Рецепт азербайджанського супу з пельменями дюшбару досить простий, причому пельмені для цієї азербайджанської страви можна приготувати самостійно або купити готові. Головне – не забувати, що Азербайджан – мусульманська країна, і пельмені для дюшбари мають бути з бараниною чи яловичиною, але не зі свининою.
Інгредієнти рецепту азербайджанського супу з пельменями дюшбара
Рецепт приготування азербайджанського супу з пельменями дюшбара
Азербайджанський суп із пельменями дюшбара готується за таким рецептом. М'якуш баранини відокремити від кісток, подрібнити в м'ясорубці разом з цибулею, потім фарш посолити, поперчити та добре перемішати.
З баранячих кісток зварити бульйон у 2 літрах води.
Замісити щільне тісто з пшеничного борошна, яйця та невеликої кількості води. Тісто розкотити так, щоб його товщина стала близько 1 мм.
Отриманий пласт тіста розрізати на квадратики, покласти на кожен квадратик трохи яловичого фаршу та запечатати тісто, отримавши пельмені.
У киплячий бульйон всипати пельмені та варити на повільному вогні до випливання пельменів на поверхню.
При подачі дюшбару посипати рубаною зеленню та подавати з невеликим шматочком вершкового масла.