Український борщ
Час приготування: 1 год 45 хв
Вихід рецепту: 16 порцій , 5 л
Рецепт українського борщу
Рецепт українського борщу не складний у приготуванні, але має свої особливості, які надають борщу неповторного колориту української кухні. Приготувавши український борщ за цим рецептом, ви отримаєте оригінальну українську страву, яка відрізняється від багатьох інших рецептів супів унікальним смаком.
Інгредієнти рецепту українського борщу
Рецепт приготування українського борщу
Для того щоб приготувати український борщ за цим рецептом, спочатку з м'яса потрібно приготувати бульйон. Бульйон для борщу можна готувати на основі свинини або яловичини, а також на поєднанні цих двох видів м'яса добре, якщо при приготуванні бульйону буде використано м'ясо на кісточці. Помістити м'ясо в 5 л каструлю, долити до повного об'єму водою і варити до готовності м'яса.
Буряк, цибулю, моркву та петрушку порізати соломкою тушкувати з додаванням нарізаних помідорів, томатної пасти, цукру, оцту та невеликої кількості бульйону. Через 15-20 хвилин до овочів додати нашатковану капусту, добре перемішати і тушкувати ще 20 хвилин.
У проціджений м'ясний бульйон додати овочі, лавровий лист, поперчити, посолити, можна додати трохи оцту. При варінні в борщ потрібно покласти картоплю, нарізану часточками або повністю. Варити борщ до повної готовності овочів. У готовий борщ додати відварене та нарізане на невеликі шматочки м'ясо.
Для насиченішого кольору борщу можна приготувати настій з буряка. Для настою буряк нарізати скибочками та залити гарячою водою з додаванням чайної ложки оцту. Довести настій до кипіння на слабкому вогні, процідити та влити у борщ перед подачею на стіл.
Під час подачі на стіл у тарілку з борщем покласти сметану. До українського борщу добре підходять пампушки з часником – невеликі булочки із здобного тіста, а також часникова заправка, що складається з води, олії та подрібненого часнику.