Розсольник

Рецепт розсольника
Рейтинг: 4.2 Голосів: 11

Час приготування: 2 год

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт розсольника

Розсольник за класичним рецептом готують на основі яловичих нирок та солоних огірків, якщо розсольник правильно приготувати, вийде дуже смачний суп. Однією з важливих дій при приготуванні розсольника є підготовка яловичих нирок, щоб зник неприємний запах. Після цього у вас вийде дуже смачний розсольник.

Інгредієнти рецепту розсольника

Нирки яловичі
500
г
Картопля
4
шт.
Щавель чи салат
100
г
Огірки солоні
2
шт.
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Стебло селери
1
шт.
Петрушка
2
гілочок
Вершкове масло
2
ст.л.
Зелень
Сіль

Рецепт приготування розсольника

Розсольник можна приготувати за таким рецептом. З яловичих нирок видалити плівку та жир, розрізати на 3-4 частини, добре промити, залити холодною водою, поставити на вогонь і дати закипіти. Воду з нирок злити, нирки ще раз добре промити і залити холодною водою. Варити нирки на середньому вогні протягом 1-1,5 години.

Цибулю та коріння очистити, нарізати у вигляді соломки та обсмажити на вершковому маслі. У проціджений бульйон покласти нарізані скибочками солоні огірки, картоплю, обсмажені коріння з цибулею та варити 25-30 хвилин. Для гостроти за 5-10 хвилин до закінчення варіння в розсольник рекомендується додати огірковий розсіл. Також за 5-10 хвилин у розсольник покласти нарізаний щавель та посолити.

Відварені нирки нарізати скибочками та покласти в розсольник безпосередньо перед подачею до столу, а зверху присипати рубленою зеленню.

Розсольник можна також приготувати і на іншому бульйоні, наприклад – м'ясному або курячому, ти подати з шматком курки, баранини або телятини. Нирки можна замінити тельбухами свійської птиці, попередньо очищеними та нарізаними на частини. Рибний бульйон також можна використовувати в приготуванні розсольника та подавати такий розсольник зі шматком відвареної риби, наприклад судака або осетрини.