Перейти до основного вмісту

Холодний борщ

Рецепт холодного борщу
Рейтинг: 4.4 Голосів: 14

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 10 порцій

Рецепт холодного борщу

Холодний борщ – традиційна літня страва української кухні, холодний борщ дуже добре підходить для спекотної погоди. Рецепт холодного борщу не містить м'яса, зате включає безліч овочів і зелені.

Інгредієнти рецепту холодного борщу

Буряк
500
г
Вода
2
л
Картопля
200
г
Огірок свіжий
2
шт.
Яйця
2
шт.
Цибуля зелена
75
г
Сметана
2
ст.л.
Цукор
1
ч.л.
Корінь хрону
Гірчиця
Зелень
Сіль
Оцет

Рецепт приготування холодного борщу

Холодний борщ можна приготувати за таким рецептом української кухні. Буряк очистити, промити, нарізати маленькими кубиками, залити водою і поставити варити з додаванням 1 ч.л. оцту. Варити буряки протягом 20-30 хвилин.

Після того, як буряк зваритися, відвар процідити, буряк покласти у відвар, додати варену та нарізану маленькими кубиками картоплю та огірки.

Також у відвар покласти варені та нарізані дрібно яйця та зелену цибулю.

Хрон натерти, перемішати із сіллю, цукром, гірчицею, додати в охолоджений борщ і подавати.

У розлитий по тарілках борщ можна покласти сметану та посипати рубаною зеленню.