Харчо

Час приготування: 2 год 30 хв
Вихід рецепту: 12 порцій, 3 л
Рецепт супу харчо
Харчо – одна з найвідоміших страв грузинської кухні, приготований за цим рецептом суп харчо буде чудовою стравою, яка відображатиме традиції грузинської кухні. Суп харчо готується з яловичини, саме слово харчо у перекладі грузинської мови означає яловичий суп. Однією з особливостей приготування цього грузинського рецепту є використання в ньому тклапі – грузинського продукту, що готується з висушеної м'якоті аличі або слив. Тклапі в цьому рецепті харчо можна замінити на кислі сливи, в будь-якому випадку суп харчо вийде дуже смачним.
Інгредієнти рецепта
Рецепт приготування
Для приготування супу харчо за цим рецептом найкраще взяти яловичу грудинку. М'ясо нарізати на невеликі шматочки, помістити в 3-літрову каструлю, залити холодною водою і варити. При варінні бульйону необхідно знімати піну, що утворюється, за допомогою шумівки. Варити бульйон для супу харчо потрібно протягом 1,5-2 годин, після чого м'ясо вийняти, а бульйон процідити.
У проціджений бульйон перекласти яловичину, додати дрібно нарізану цибулю, рис, товчений часник, тклапі або кислі сливи, посолити, поперчити та варити 30 хвилин. За 5-10 хвилин до закінчення варіння до супу додати злегка обсмажені помідори. При подачі на стіл у миску із супом харчо додати дрібно нарізану кінзу.