Харчо
Час приготування: 2 год 30 хв
Вихід рецепту: 12 порцій , 3 л
Рецепт супу харчо
Харчо – одна з найвідоміших страв грузинської кухні, приготований за цим рецептом суп харчо буде чудовою стравою, яка відображатиме традиції грузинської кухні. Суп харчо готується з яловичини, саме слово харчо у перекладі грузинської мови означає яловичий суп. Однією з особливостей приготування цього грузинського рецепту є використання в ньому тклапі – грузинського продукту, що готується з висушеної м'якоті аличі або слив. Тклапі в цьому рецепті харчо можна замінити на кислі сливи, в будь-якому випадку суп харчо вийде дуже смачним.
Інгредієнти рецепту супу харчо
Рецепт приготування супу харчо
Для приготування супу харчо за цим рецептом найкраще взяти яловичу грудинку. М'ясо нарізати на невеликі шматочки, помістити в 3-літрову каструлю, залити холодною водою і варити. При варінні бульйону необхідно знімати піну, що утворюється, за допомогою шумівки. Варити бульйон для супу харчо потрібно протягом 1,5-2 годин, після чого м'ясо вийняти, а бульйон процідити.
У проціджений бульйон перекласти яловичину, додати дрібно нарізану цибулю, рис, товчений часник, тклапі або кислі сливи, посолити, поперчити та варити 30 хвилин. За 5-10 хвилин до закінчення варіння до супу додати злегка обсмажені помідори. При подачі на стіл у миску із супом харчо додати дрібно нарізану кінзу.