Форшмак

Час приготування: 1 год
Вихід рецепту: 6 порцій
Рецепт форшмаку
Форшмак – традиційна страва єврейської кухні. Існує безліч рецептів цієї чудової страви, які відрізняються інгредієнтами, що входять до рецепту форшмаку, та особливостями його приготування. Невід'ємним інгредієнтом будь-якого рецепту форшмаку є оселедець. Форшмак зазвичай використовується як закуска, його змащують на хліб або їдять з іншими стравами.
Інгредієнти рецепту форшмаку
Рецепт приготування форшмаку
Форшмак готується за таким рецептом. М'ясо порізати на невеликі шматочки і обсмажити на вершковому маслі. Оселедець почистити, відокремити кістки, вимочити та нарізати невеликими шматочками. Обсмажені шматочки м'яса та шматки риби прокрутити у м'ясорубці.
Картоплю відварити, а потім розім'яти і змішати з дрібно нарізаною і підсмаженою на рослинній олії цибулею. Фарш з м'яса та риби змішати з картоплею, додати борошно, розм'якшене вершкове масло, сметану і знову перекрутити все в м'ясорубці.
У фарш додати сирі яєчні жовтки, перець, сіль і перемішати. Після влити збиті білки, обережно перемішати та перекласти в змащену форму для випікання.
Все добре розрівняти, присипати тертим сиром, збризкати рослинним маслом та запікати протягом 30-40 хвилин. Випікати форшмак до того часу, поки він стане відставати від стінок.