Форшмак

Рецепт форшмаку
Рейтинг: 4.7 Голосів: 16

Час приготування: 1 год

Вихід рецепту: 6 порцій

Рецепт форшмаку

Форшмак – традиційна страва єврейської кухні. Існує безліч рецептів цієї чудової страви, які відрізняються інгредієнтами, що входять до рецепту форшмаку, та особливостями його приготування. Невід'ємним інгредієнтом будь-якого рецепту форшмаку є оселедець. Форшмак зазвичай використовується як закуска, його змащують на хліб або їдять з іншими стравами.

Інгредієнти рецепту форшмаку

М'ясо (яловичина, телятина, птах)
300
г
Оселедець
0,5
шт.
Картопля
2
шт.
Борошно пшеничне
2
ст.л.
Сметана
2-3
ст.л.
Сир твердий
1
ст.л.
Яйця
2-3
шт.
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Масло вершкове
100
г
Масло рослинне
Перець чорний мелений
Сіль

Рецепт приготування форшмаку

Форшмак готується за таким рецептом. М'ясо порізати на невеликі шматочки і обсмажити на вершковому маслі. Оселедець почистити, відокремити кістки, вимочити та нарізати невеликими шматочками. Обсмажені шматочки м'яса та шматки риби прокрутити у м'ясорубці.

Картоплю відварити, а потім розім'яти і змішати з дрібно нарізаною і підсмаженою на рослинній олії цибулею. Фарш з м'яса та риби змішати з картоплею, додати борошно, розм'якшене вершкове масло, сметану і знову перекрутити все в м'ясорубці.

У фарш додати сирі яєчні жовтки, перець, сіль і перемішати. Після влити збиті білки, обережно перемішати та перекласти в змащену форму для випікання.

Все добре розрівняти, присипати тертим сиром, збризкати рослинним маслом та запікати протягом 30-40 хвилин. Випікати форшмак до того часу, поки він стане відставати від стінок.