Перейти до основного вмісту

Ікра з баклажанів

Рецепт ікри з баклажанів
Рейтинг: 4.4 Голосів: 8

Час приготування: 40 хв

Вихід рецепту: 2 порцій

Рецепт ікри з баклажанів

Ікра з баклажанів – одна з традиційних страв грузинської кухні, готується ікра з баклажанів дуже просто. У рецепт ікри з баклажанів входить мінімум інгредієнтів – помідори, цибуля та рослинна олія, не рахуючи самих баклажанів.

Інгредієнти рецепту грузинської ікри з баклажанів

Баклажани
300
г
Помідори
1
шт.
Цибуля ріпчаста
1-2
шт.
Рослинна олія
2
ст.л.
Оцет

Рецепт приготування ікри з баклажанів

Ікру з баклажанів можна приготувати за таким рецептом азербайджанської кухні. Баклажани помити, запекти або зварити, шкірку зняти, а м'якоть дрібно порубати.

Ріпчасту цибулю дрібно нарізати та обсмажити на олії з дрібно нарізаним помідором.

Помідорно-цибулеву піджарку з'єднати з м'якоттю баклажанів, посолити, поперчити, додати трохи оцту та рослинну олію.

Все добре перемішати, а потім злегка проварити для видалення зайвої вологи. Подають ікру з баклажанів охолодженою.