Баклажани з помідорами та часником

Рецепт баклажанів з помідорами та часником
Рейтинг: 4.5 Голосів: 15

Час приготування: 40 хв

Вихід рецепту: 2 порцій

Рецепт баклажанів з помідорами та часником

Баклажани з помідорами та часником – один із численних рецептів грузинської кухні, легка та смачна літня страва, яку дуже легко приготувати в домашніх умовах. Рецепт баклажанів з помідорами та часником дуже простий, до нього входять лише помідори, баклажани, часник та деякі інші інгредієнти. Цей рецепт баклажанів з помідорами та часником можна ускладнити, додавши до нього варені в круту курячі яйця, також нарізані на кружечки, а зверху все це можна посипати тертим сиром.

Інгредієнти рецепту баклажанів з помідорами та часником

Баклажани
1
шт.
Помідори
3
шт.
Твердий сир
100
г
Рослинна олія
Майонез
Сіль
Перець чорний мелений

Рецепт приготування баклажанів з помідорами та часником

Щоб приготувати баклажани з помідорами та часником за рецептом грузинської кухні, не знадобиться багато часу. Спочатку потрібно вимити баклажани і нарізати їх на кружечки завтовшки приблизно 0,5...1 см. Для того, щоб позбавитися гіркоти, нарізані кружальця баклажанів потрібно залити підсоленою водою і залишити їх на півгодини.

Злити воду з баклажанів, промокнути їх паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу, і обсмажити їх на рослинній олії з обох боків так, щоб утворилася рум'яна скоринка.

Помідори для цього рецепту потрібно брати такого ж діаметра, як баклажани. Помідори вимити і нарізати кружальцями завтовшки приблизно 0,5 см.

Твердий сир натерти на тертці. Часник порізати на тонкі пластинки.

На велику страву викласти спочатку кружальця баклажанів, зверху змастити їх майонезом і присипати тертим сиром, а покласти нарізані кружальцями помідори, на поверх помідорів – пластинки часнику. Отриману страву зверху прикрасити майонезом, посолити та поперчити. Все, грузинське блюдо баклажани з помідорами та часником готове, можна подавати його на стіл.