Баклажани з помідорами та часником
Час приготування: 40 хв
Вихід рецепту: 2 порцій
Рецепт баклажанів з помідорами та часником
Баклажани з помідорами та часником – один із численних рецептів грузинської кухні, легка та смачна літня страва, яку дуже легко приготувати в домашніх умовах. Рецепт баклажанів з помідорами та часником дуже простий, до нього входять лише помідори, баклажани, часник та деякі інші інгредієнти. Цей рецепт баклажанів з помідорами та часником можна ускладнити, додавши до нього варені в круту курячі яйця, також нарізані на кружечки, а зверху все це можна посипати тертим сиром.
Інгредієнти рецепту баклажанів з помідорами та часником
Рецепт приготування баклажанів з помідорами та часником
Щоб приготувати баклажани з помідорами та часником за рецептом грузинської кухні, не знадобиться багато часу. Спочатку потрібно вимити баклажани і нарізати їх на кружечки завтовшки приблизно 0,5...1 см. Для того, щоб позбавитися гіркоти, нарізані кружальця баклажанів потрібно залити підсоленою водою і залишити їх на півгодини.
Злити воду з баклажанів, промокнути їх паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу, і обсмажити їх на рослинній олії з обох боків так, щоб утворилася рум'яна скоринка.
Помідори для цього рецепту потрібно брати такого ж діаметра, як баклажани. Помідори вимити і нарізати кружальцями завтовшки приблизно 0,5 см.
Твердий сир натерти на тертці. Часник порізати на тонкі пластинки.
На велику страву викласти спочатку кружальця баклажанів, зверху змастити їх майонезом і присипати тертим сиром, а покласти нарізані кружальцями помідори, на поверх помідорів – пластинки часнику. Отриману страву зверху прикрасити майонезом, посолити та поперчити. Все, грузинське блюдо баклажани з помідорами та часником готове, можна подавати його на стіл.