Смажені баклажани з кетчупом
Час приготування: 45 хв
Вихід рецепту: 4 порцій
Рецепт смажених баклажанів із кетчупом
Смажені баклажани з кетчупом – чудова закуска, ця страва відрізняється унікальним смаком, при цьому її можна вживати і в гарячому, і в холодному вигляді. Рецепт смажених баклажанів з кетчупом нескладний, хоча і включає безліч інгредієнтів, і його може приготувати будь-який у себе на кухні, не володіючи ніякими кулінарними навичками.
Інгредієнти рецепту смажених баклажанів із кетчупом
Рецепт приготування смажених баклажанів із кетчупом
Щоб приготувати смажені баклажани з кетчупом, спочатку потрібно помити баклажани і нарізати їх або кільцями, або брусочками – кому як подобається.
Баклажани посолити і додати 2 столові ложки крохмалю – так при обсмажуванні баклажани вийдуть більш хрусткими.
Баклажани обсмажити на сковороді з олією до хрумкого стану та прибрати їх зі сковороди.
Цибулю і 1 зубчик часнику очистити і нарізати дрібним кубиком. Солодкий і гострий перець також нарізати, болгарський – соломкою, гострий – кільцями.
У тій же сковороді обсмажити цибулю, часник та перці до м'якості та додати до них обсмажені баклажани.
Тепер можна приготувати соус для баклажанів – кетчуп, мед, 1 ложку крохмалю та подрібнені 2 зубчики часнику змішати в окремому посуді. Додати соус у сковороду і все добре перемішати.
Зелень помити, дрібно нарізати і додати до овочів, перемішати і зняти з вогню.
Перед подачею смажені баклажани з кетчупом посипати кунжутом. Цю закуску можна вживати і в гарячому, і холодному вигляді.