Смажені баклажани з кетчупом

Рецепт смажених баклажанів із кетчупом
Рейтинг: 4.6 Голосів: 12

Час приготування: 45 хв

Вихід рецепту: 4 порцій

Рецепт смажених баклажанів із кетчупом

Смажені баклажани з кетчупом – чудова закуска, ця страва відрізняється унікальним смаком, при цьому її можна вживати і в гарячому, і в холодному вигляді. Рецепт смажених баклажанів з кетчупом нескладний, хоча і включає безліч інгредієнтів, і його може приготувати будь-який у себе на кухні, не володіючи ніякими кулінарними навичками.

Інгредієнти рецепту смажених баклажанів із кетчупом

Баклажани
700
г
Кетчуп
150
мл
Цибуля ріпчаста
1
шт.
Перець болгарський
1
шт.
Часник
3
зубків
Перець чилі
0,5
шт.
Рослинна олія
100
мл
Соєвий соус
100
мл
Крохмаль
3
ст.л.
Мед
1
ч.л.
Кунжут
1
ч.л.
Зелень
Сіль

Рецепт приготування смажених баклажанів із кетчупом

Щоб приготувати смажені баклажани з кетчупом, спочатку потрібно помити баклажани і нарізати їх або кільцями, або брусочками – кому як подобається.

Баклажани посолити і додати 2 столові ложки крохмалю – так при обсмажуванні баклажани вийдуть більш хрусткими.

Баклажани обсмажити на сковороді з олією до хрумкого стану та прибрати їх зі сковороди.

Цибулю і 1 зубчик часнику очистити і нарізати дрібним кубиком. Солодкий і гострий перець також нарізати, болгарський – соломкою, гострий – кільцями.

У тій же сковороді обсмажити цибулю, часник та перці до м'якості та додати до них обсмажені баклажани.

Тепер можна приготувати соус для баклажанів – кетчуп, мед, 1 ложку крохмалю та подрібнені 2 зубчики часнику змішати в окремому посуді. Додати соус у сковороду і все добре перемішати.

Зелень помити, дрібно нарізати і додати до овочів, перемішати і зняти з вогню.

Перед подачею смажені баклажани з кетчупом посипати кунжутом. Цю закуску можна вживати і в гарячому, і холодному вигляді.