Паштет із яловичої печінки
Час приготування: 1 год 15 хв
Вихід рецепту: 4 порцій
Рецепт паштету з яловичої печінки
Паштет із яловичої печінки – нескладна у приготуванні, але дуже смачна страва, яку кожен може приготувати в домашніх умовах за рецептом української кухні. Рецепт паштету з яловичої печінки не дуже складний, до нього входить кілька інгредієнтів та різноманітні спеції, що робить паштет з яловичої печінки гарною закускою або навіть самостійною стравою.
Інгредієнти рецепту паштету з яловичої печінки
Рецепт приготування паштету з яловичої печінки
Паштет із печінки готується за таким рецептом української кухні. Обмиту печінку очистити від плівок та жовчних проток, а потім нарізати невеликими шматочками. Моркву очистити та нарізати тонкими скибочками. Так само, як і моркву, нарізати цибулю та петрушку.
Сало нарізати невеликими шматочками та викласти на розігріту сковороду. Після того, як сало злегка розтопиться, перекласти на сковороду печінку, моркву, цибулю та петрушку. Все добре перемішати, додати лавровий лист, кілька горошин запашного перцю та обсмажити на середньому вогні до готовності печінки. Будьте уважними, не пересмажте печінку, інакше паштет вийде дуже сухим.
Після того, як печінка приготуватися, потрібно все прокрутити двічі в м'ясорубці. У підготовлений паштет додати натертий мускатний горіх, сіль, перець, добре вимісити з додаванням вершкового масла та охолодити. Подають печінковий паштет як закуску, як гарнір, додавши варені яйця. Також паштет використовують для бутербродів.